Dit tussendoortje bevat meer calorieën dan een Big Mac…

Big Mac

Je verwacht het niet!

Als we een rondje door de drive through doen met de auto voelen we ons vaak schuldig: gaan we wéér een Big Mac en een patatje halen bij de McDonald’s. Maar hoe guilty is deze guilty pleasure nu eigenlijk echt? En wat is het verschil met een ander tussendoortje?

Een Big Mac is niet altijd de slechtste keuze.

Calorieën en vetten

Eerst even de feiten op een rijtje: een Big Mac bevat 503 calorieën, 25 gram vet en 8,5 gram suiker. Natuurlijk zijn er meer facetten die bepalen of voedingsmiddelen gezond of ongezond zijn, maar wie een gezonde levensstijl erop na houdt let vaak voornamelijk op het aantal calorieën en op de vetten. Misschien vind je dit heel erg veel en besluit je om toch maar voor een handje geroosterde amandelen te gaan. Maar is dat wel zo’n slimme keuze?

Geroosterde amandelen

Nee, want in 100 gram geroosterde amandelen zit -houd je vast-  597 calorieën en 53 gram vet. Vele malen meer dan in een Big Mac! Natuurlijk bestaat er wel een verschil tussen hoe voedingsmiddelen door je lichaam worden opgenomen, maar je hoeft je dus in het vervolg zeker niet schuldig te voelen als je eens kiest voor een Big Mac in plaats van een handje noten. Natuurlijk moet je er niet een dagelijks gewoonte van maken, maar datzelfde geldt eigenlijk voor de amandelen.

Lees ook: Dit zijn tien signalen dat jij een te hoge bloedsuikerspiegel hebt

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Wikipedia