TikTok-trend: ‘brown noise’ is hét nieuwe slaapgeheim

brown noise

Vind jij dit het proberen waard?

TikTok is still going strong als we denken aan de virale dansjes en liedjes, maar niet alleen daar is TikTok goed voor! Op de beroemde app delen steeds meer mensen namelijk handige lifehacks met elkaar, en laat het fenomeen ‘brown noise‘ daar ook net één van zijn.

White noise

De kans is groot dat je wel eens hebt gehoord van ‘white noise‘. Wellicht heb je dit zelfs al eens gebruikt als je moeder bent van een kleine spruit. White noise wordt namelijk veel gebruikt bij baby’s, zodat ze zo rustig in slaap kunnen vallen. Naast het begrip white noise heb je het begrip ‘pink noise‘. De geluiden tussen de twee lijken enigszins veel op elkaar, maar pink noise is net een tandje zachter. Dit komt doordat hier de lagere tonen worden versterkt, waardoor het wat minder storend is.

Brown noise

Nu is er een nieuwe kleur toegevoegd aan deze twee begrippen: ‘brown noise‘.  Maar om het nog wat ingewikkelder te maken, wordt dit ook wel ‘red noise‘ genoemd. Hoewel dit begrip misschien nieuw is voor de meesten onder ons, is het niet geheel onbekend voor experts. Het wordt namelijk al veel gebruikt in combinatie met andere geluiden.

@adhdvision What does THIS sound do to your #adhd brain?💙 #adhdtiktok #adhdsquad #adhdawareness ♬ Brown noise – Pure Brown Noise – Power of Noise

ADHD

Maar waar is brown noise eigenlijk goed voor? Verschillende slaapexperts zeggen dat dit geluid je helpt om je gedachtes los te maken, waardoor je heerlijk in slaap valt. Nog een belangrijk element van dit geluid is dat het mensen met ADHD helpt om te ontspannen, zo is op TikTok te zien. Veel verder onderzoek is er nog niet gedaan naar brown noise, maar er zal hoe dan ook meer aandacht aan worden besteed door de populariteit op TikTok.

Lees ook: Airfryer, frituurpan of oven: welk apparaat is zuiniger?

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels