Deze snelle chili con carne staat binnen een halfuurtje op tafel

Na deze chili con carne wil je niet meer anders!

Heb je dit weekend zin in een lekker maaltje maar weet je nog niet precies wat je moet gaan eten? Dan is deze heerlijke chili con carne misschien wel een idee. Groot pluspunt: de chili staat binnen een halfuurtje al op tafel. 

Ga jij deze heerlijke chili ook maken?

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 2 uien
  • 2 rode uien
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 500 gram half-om-halfgehakt
  • 200 gram sperziebonen, gebroken
  • 60 gram chili con carne kruidenmix
  • 300 milliliter water
  • 800 gram kidneybonen

Wat moet je doen?

  • Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd ze in stukjes.
  • Verhit wat olie in een pan en bak het gehakt rul. Doe hier de ui en de paprika bij en bak het geheel 3 minuten mee.
  • Voeg nu de sperziebonen toe en bak ook deze 3 minuten mee.
  • Roer de kruidenmix en het water erdoor en breng dit aan de kook. Laat het 5 minuten koken op laag vuur.
  • Giet de bonen af en meng ze door het mengsel. Breng het geheel wederom aan de kook en laat dit nog zo’n 2 minuten doorkoken.

Lekker met tortillachips en rijst!

Lees ook: Déze populaire burger verdwijnt van het McDonald’s menu, het is onze lievelings!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: AH | Beeld ter illustratie