‘Ik bereid een scheiding voor en mijn vrouw weet van niets’

scheiding

‘Ik heb aangegeven dat ik ongelukkig ben, maar er verandert niets’

Thomas* is al tijden ongelukkig in zijn huwelijk en wil daarom scheiden. Hij heeft al een datum vastgesteld waarop hij dat aan zijn vrouw Becky zal vertellen. Hij vraagt zich alleen af of hij in zijn gedrag iets moet laten merken, zodat de klap minder groot zal zijn. Op Reddit vraagt hij lezers om raad.

Alles alleen doen

“Ik weet het nu al een tijdje zeker: ik wil scheiden van mijn vrouw Becky”, begint Thomas zijn verhaal. “Ik heb inmiddels een datum voor mezelf vastgesteld waarop ik het haar ga vertellen. Mijn angst is alleen dat ze het totaal niet ziet aankomen en dus enorm van streek zal zijn.” Toch wil hij zijn besluit voortzetten. “Onze relatie is helemaal uit balans. Ik ben de kostwinner en doe het meeste in huis. We hebben geen kinderen, maar Becky is dus de hele dag thuis. Toch krijgt ze het voor elkaar om alle taken altijd voor zich uit te schuiven, waardoor ik het dus doe.”

Heel ongelukkig

Thomas en Becky zijn ook al maanden niet meer intiem geweest. “Het komt er telkens niet van en dat voelt niet goed. Dat is ook een factor die eraan bijdraagt dat ik er klaar mee ben. Becky zegt vaak genoeg tegen me dat ze heel gelukkig is en dat geloof ik ook wel. Voor haar is het leven immers een soort eeuwig durende vakantie. Zelf ben ik dus totaal niet tevreden en dat heb ik al meerdere keren aangegeven, maar er verandert niets. Inmiddels gaat het al jaren zo en ik ben uitgeput. Ik heb ook al eens voorgesteld om in relatietherapie te gaan, maar dat wil Becky niet.”

Binnenkort vertellen

Thomas heeft dus al een datum waarop hij het nieuws wil brengen. “Ik ben nu zelf druk bezig om allerlei dingen te regelen. Becky kan in ons appartement blijven wonen, want ik ga ergens anders heen. Ook heb ik mijn baas al verteld dat ik een paar dagen vrij nodig heb, zodat ik alles kan verhuizen. Ik ben alvast bezig geweest met wat financiële zaken en heb met een advocaat gesproken. Omdat we geen kinderen of eigen land hebben, zullen er waarschijnlijk niet zoveel problemen zijn. Het zal alleen een hoop pijn bij Becky opleveren. Ik vraag me af of ik nu al hints moet droppen of dat ik nog mooi weer moet spelen. Zal de klap te groot zijn als ik het ineens aankondig?” Wat zou jij tegen Thomas zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam Known_Split9489.

Lees ook: ‘Mijn vriendin wil niet dat ik na haar bruiloft een eigen feest geef’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, @invadingkingdom