Slaap je vaak slecht? Eet dan wat meer van deze fruitsoorten

slaap-fruitsoorten

Dan zul je slapen als een roosje

Niet goed kunnen slapen is enorm vervelend. We weten allemaal dat fruit heel gezond is, maar wist je ook dat het voor een betere nachtrust kan zorgen? Wij zetten drie fruitsoorten voor je op een rij die ervoor kunnen zorgen dat je eerder naar dromenland vertrekt.

De beste timing

Allereerst is het belangrijk om te weten wanneer het eten van fruit het effectiefst is voor je nachtrust. Je zult uiteraard niet meteen de eerste dag een enorm verschil merken, dat komt na verloop van tijd. Zorg ervoor dat je het fruit minstens een half uur voor je gaat slapen eet en dat je er wat water bij drinkt. Dan kan het optimaal zijn werk doen en zul jij dus lekker slapen! Hieronder zetten we de drie fruitsoorten op een rij die in dit kader het meest aan te raden zijn.

1. Banaan

Bananen bevatten veel kalium, wat ervoor zorgt dat je spieren ontspannen. Daarnaast bevatten ze serotonine, de voorloper van het slaaphormoon melatonine. Ze zitten ook nog eens boordevol tryptofaan, wat ervoor zorgt dat je lichaam uit zichzelf meer serotonine en melatonine aanmaakt. Door minstens een half uur voor het slapengaan een banaan te eten die niet al te rijp is, kun je dus een stuk beter slapen.

2. Ananas

Ook ananas kan je slaap bevorderen. Ananassen bevatten een behoorlijke hoeveelheid melatonine én zorgen ervoor dat je lichaam daar extra veel van aanmaakt. Ook helpen ze bij de spijsvertering, wat ervoor zorgt dat je ’s nachts rustig kunt doorslapen.

3. Zure kersen

Zure kersen bevatten niet alleen veel melatonine, maar ook veel kalium. Net als bananen zorgen ze ervoor dat je spieren zich ontspannen, waardoor je sneller in slaap kunt komen. Je kunt ervoor kiezen om losse kersen te eten, maar het is een beter idee om een half uur voor het slapengaan wat kersensap te drinken. Je zou namelijk ongeveer 25 kersen moeten eten voor het optimale effect.

Lees ook: Vaak last van brandend maagzuur? Probeer op deze zij te slapen

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Vriendin | Beeld: Unsplash, Brenda Godinez