Man biecht op: ‘Er zijn momenten dat het me niets kan schelen hoe mijn vriendin zich voelt’

vriendin niets schelen

‘Tijdens deze periodes voel ik me echt een heel slecht vriendje’

Joeri* en Claudia zijn nu ongeveer anderhalf jaar samen. De twee zijn dolgelukkig met elkaar, maar kunnen elkaar soms ook echt achter het behang plakken. Met name Claudia heeft wel vaak wat waar Joeri zich aan kan ergeren. Sterker nog: soms kan het hem totaal niet schelen wat ze hem vertelt. Op het platform Reddit doet hij daarom ook zijn verhaal. 

Geen interesse

“Claudia en ik daten nu ongeveer anderhalf jaar”, begint Joeri zijn verhaal op het online platform. “We hebben onze ups en downs gehad, maar we zijn in staat geweest om ons daar doorheen te slaan. We houden gewoon heel veel van elkaar, waardoor we echt voor onze relatie vechten. Toch is er wel een probleem”, geeft Joeri toe.

“Er zijn namelijk momenten waarop mijn vriendin boos is om niets, maar het me gewoon echt niet kan schelen. Dit is natuurlijk niet altijd zo, maar er zijn meestal periodes waarin ik zo ben. Buiten deze periodes om ben ik helemaal niet zo en ben ik er juist voor haar als ze vertelt hoe ze zich voelt. Ik leef dan écht met haar mee.”

Slecht vriendje

Joeri snapt dan ook niet waarom hij periodes heeft waar de gevoelens van Claudia hem niks kunnen schelen. “Tijdens deze periodes voel ik me echt een heel slecht vriendje”, biecht hij op. “Ik kan me dan gewoon niet inleven in de situatie en in haar en ik kan haar dan gewoon niet de liefde en steun geven die ze op dat moment nodig heeft. En dat verdient ze niet, dat weet ik wel.”

Toch kan Joeri niet geloven dat hij de enige is die zulke periodes heeft. “Heeft iemand anders ook wel eens zoiets meegemaakt? Moet ik gewoon op mijn plaats worden gezet door mijn vriendin of mij vrienden? Ik heb het gevoel dat ik helemaal de weg kwijt ben en het heeft ook nog eens invloed op ons allebei, dus ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.” Heb jij wel eens zoiets meegemaakt?

*Alle namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam ThrowRAdsahaj1.

Lees ook: Man onthult en vraagt: ‘Moet ik mijn vriendin vertellen dat ik 3 jaar geleden vreemd ben gegaan?

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels