‘Mijn man lachte me uit waar iedereen bij was’

man-lachte-uit

‘Thuis moest ik huilen omdat ik zo van streek was’

Amy* is al een aantal jaar getrouwd met Dave. Door een aandoening is ze een aantal kilo’s aangekomen en voelt ze zich niet meer comfortabel in haar oude kleren. Voor zijn verjaardagsfeest wilde Dave dat Amy een oude jurk aantrok. Toen ze daar echter in verscheen, deed hij enorm lullig. Op Reddit vraagt Amy lezers om raad.

Een oude favoriet

“Ik ben net klaar met een behoorlijk intensieve behandeling voor een aandoening”, begint Amy haar verhaal. “De medicatie heeft ervoor gezorgd dat ik behoorlijk ben aangekomen en dus niet veel van mijn oude kleren nog pas. Ik heb inmiddels veel leuke nieuwe kleren gekocht. Laatst was mijn man Dave jarig en ik vroeg hem wat ik naar zijn feest moest dragen. Hij zei dat hij me graag in een van mijn oude jurken wilde zien, omdat dat zijn favoriet was.”

Wijzen en lachen

Amy besloot de jurk te dragen, ondanks dat ze zich niet echt op haar gemak voelde. “Ik zette me eroverheen en ging dus in die jurk naar het feest. Toen ik daar samen met mijn zus aankwam, zat Dave er al met een aantal familieleden en vrienden. Zodra hij me zag, begon hij te lachen. Echt hardop, hysterisch lachen. Hij wees naar mijn jurk en schreeuwde ‘oh mijn god’. Ik voelde dat ik enorm kwaad werd. Het ergste van alles was dat de anderen aan de tafel ook begonnen te lachen. Een van Daves vrienden begon zelfs op een vervelende, pesterige manier naar me te fluiten.”

Natuurlijke reactie

Amy draaide zich onmiddellijk om en verliet het feest samen met haar zus. “Thuis moest ik huilen omdat ik zo van streek was. Dave bleef me maar bellen, maar ik nam niet op. Toen hij thuiskwam, zei hij meteen dat ik overgevoelig ben en ‘dat hij gewoon een natuurlijke reactie had’. Hij zei dat ik een probleem had gemaakt van niks en dat ik zijn verjaardag heb verpest. Ik ben echt behoorlijk geschrokken van zijn gedrag en weet niet wat ik nu moet doen.” Wat zou jij tegen Amy zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam MandyTate35246.

Lees ook: ‘Mijn vrouw zei ineens dat ze nooit zwanger wil raken’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Tamara Bellis