‘Door de slechte band met mijn familie wil mijn vriend het uitmaken’

break up

‘Hij ziet geen toekomst meer met mij’ 

Diede* is opgegroeid in een, naar eigen zeggen, nogal waardeloos huishouden. Binnen haar familie zijn er onderling veel ruzies en trauma’s worden van generatie op generatie doorgegeven. De ingewikkelde band die Diede met haar familie heeft, leek haar vriend Remy* in eerste instantie niet veel uit te maken. Inmiddels denkt hij toch anders over de toekomst met haar. Op het platform Reddit doet Diede haar verhaal. 

Problematische familie

Diede is altijd open en eerlijk geweest over de moeizame relatie tussen haar en haar familie tegenover haar vriend Remy. “Ik heb het geluk dat ik in therapie kon gaan om mijn trauma’s te verwerken en vrienden heb die mij ondersteunen de giftige cyclus in mijn familie te doorbreken”, begint ze haar verhaal. Ondanks dat heeft ze nog regelmatig conflicten met haar ouders, broers en zussen, vanwege meningsverschillen en hun onvermogen zich empathisch op te stellen. “Vanaf het begin van mijn relatie met Remy, heb ik deze problemen openlijk met hem gedeeld. In het begin reageerde hij hier heel lief en behulpzaam op”, vervolgt ze.

Inmiddels zijn de twee anderhalf jaar samen en heeft Remy Diede’s familie nog maar een paar keer ontmoet. “We zijn een aantal keer bij mij ouders gaan eten, maar er werd weinig interesse in hem getoond”, vertelt Diede. Het gedrag van haar familie leek Remy echter nooit echt te storen. “Totdat hij laatst ineens begon over dat hij vond dat mijn familieachtergrond onze toekomst samen beïnvloedde. Hij gaf aan dat hij bang is dat mijn ouders geld van hem zullen eisen als we gaan trouwen. Ook wil hij niet dat zijn toekomstige kinderen contact hebben met mijn broers en zussen, omdat zij een slechte invloed zouden kunnen hebben.”

Geen vertrouwen meer

Diede schrikt van Remy’s bekentenissen en stelt voor om alvast duidelijke grenzen op te stellen voor haar familie. Het lijkt echter alsof Remy het vertrouwen in hun toekomst al heeft opgegeven. Ze vertelt: “Hij vertelde me dat hij geen toekomst meer met mij ziet en gaf aan een paar maanden te willen nadenken of hij bij me wil blijven. Het helpt niet bepaald mee dat zijn ouders mij ook niet mogen vanwege mijn familieachtergrond.”

“Ik hou heel veel van Remy en heb altijd mijn best gedaan in de relatie”, gaat ze verder. Remy erkent dit ook, maar het lukt hem niet om voorbij haar familieachtergrond te kijken. “Dat is begrijpelijk, maar ik zou toch graag met hem tot een oplossing willen komen. Enig advies over hoe ik dit zou kunnen doen?”

Diede en Remy zijn gefingeerde namen. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Throwra_11092023.

Lees ook: ‘Ik moet een test afleggen voor mijn schoonfamilie voordat we verloven’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels