Vriend over vete tussen moeder en vriendin: ‘Ik wil dat ze harder haar best doet voor mijn moeder’

moeder vriendin

De jongen is ten einde raad als het maar niet wil boteren tussen zijn vriendin en zijn moeder

Evan* voelt zich continu klemgezet tussen zijn moeder en zijn vriendin. De twee kunnen het helemaal niet met elkaar vinden, hoe graag de jongen het ook wil. Uit wanhoop zegt hij tegen zijn vriendin dat ze beter haar best moet doen in de omgang met haar schoonmoeder, maar dat valt niet in goede aarde.

Moeilijke relatie

“Mijn moeder heeft mijn vriendin nooit echt gemogen”, zo begint Evan zijn verhaal op het forum Reddit, waar hij om advies vraagt. “Ik kom uit een hoogopgeleide familie en mijn moeder vindt dat mijn vriendin Lucy* daar niet tussen past. Ze is van mening dat Lucy’s werk oninteressant en een beetje simpel is. Mijn moeder lijkt haar niet goed te keuren.”

Plotseling overlijden

Het klikt gelukkig wel tussen Lucy en de vader van Evan. “Mijn vader was dol op Lucy. Ze spreken allebei twee talen vloeiend en hadden altijd leuke gesprekken. Mijn vader hielp Lucy met het leren van Chinees en Lucy gaf mijn vader pianolessen. Ze konden het echt goed met elkaar vinden.” Helaas krijgt de familie te maken met een groot verlies als Evans vader plotseling overlijdt.

In de rouw

Door de dood van Evans vader worden de spanningen binnen de familie alleen maar groter. “Mijn hele familie was in diepe rouw, en rouw kan je vreselijke dingen laten doen. Mijn moeder viel keer op keer uit en haar beledigingen waren altijd gericht aan Lucy. Regelmatig zat mijn vriendin huilend in de auto als we terugkwamen van mijn moeder. Ik wilde mijn moeder in deze moeilijke tijd daar echter niet op aanspreken”, zo vertelt Evan.

Op bezoek

Evan wil maar al te graag dat zijn vriendin bij zijn moeder in de smaak valt. Bij het volgende familiebezoek neemt hij daarom het heft in eigen handen. “Ik koos een outfit uit voor Lucy waarvan ik wist dat mijn moeder hem goed zou keuren. Ook vertelde ik haar welke onderwerpen ze niet aan moest snijden tijdens het bezoekje: eigenlijk alles wat met mijn vader te maken had.”

Het bezoek ging echter niet zoals gepland. Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2