Beste vriendin van tienermoeder komt tot schokkende ontdekking

vriendin tienermoeder

“‘We hadden wel familie kunnen zijn’, zei ik nog grappend over haar baby.”

Esther* ontrafelt bij toeval een goed verborgen familiegeheim als ze een opmerking maakt tegenover haar beste vriendin. De baby van haar vriendin Amber kwam de 18-jarige Esther namelijk wel heel bekend voor…

Alleenstaande tienermoeder

Esthers beste vriendin, Amber, heeft het niet gemakkelijk als alleenstaande tienermoeder. “Amber is 18 jaar oud en heeft al een dochtertje van 2. Ze woont op zichzelf en heeft twee baantjes om rond te komen en voor haar dochter te zorgen”, vertelt Esther op het forum Reddit. Esther staat altijd klaar voor haar vriendin en brengt veel tijd door met moeder en dochter.

Schokkende opmerking

Dat Ambers dochtertje Lilah wel iets wegheeft van Esther, blijft bij de vriendin niet onopgemerkt. “Lilah lijkt wel een mini-versie van mij, we hadden wel familie kunnen zijn!” zegt Esther op een dag grappend tegen Amber. Na die opmerking barst Amber in tranen uit. Daarop onthult de tienermoeder aan haar vriendin dat Esther en Lilah ook daadwerkelijk familie zijn.

Vader onthuld

“Amber vertelde me dat mijn broer de vader van Lilah is”, vervolgt Esther. Zo komt ze erachter dat ze eigenlijk de tante is van het kindje van haar beste vriendin. “Amber benadrukte dat het hem wel moest zijn, maar dat mijn broer ontkende dat het kind van hem was. Ik heb mijn broer ermee geconfronteerd en hij vertelde me dat Amber loog. Maar ik geloofde haar.”

Doorverteld

Na de onthulling van Amber vindt Esther het moeilijk om dit geheim stil te houden. “Ik wilde dat mijn moeder ook wist dat ze een kleinkind heeft, dus ik heb het haar verteld. Mijn moeder heeft mijn broer toen een vaderschapstest laten doen.” Dan kan ook Esthers broer er niet meer omheen: Lilah blijkt inderdaad zijn dochter te zijn.

Grote ruzie

Terwijl Esther hoopte dat ze goed handelde, eindigt het onthulde geheim in een knallende ruzie met haar broer. “Hij is laaiend. Mijn broer wilde namelijk helemaal geen kinderen. Hij slingert nu allerlei verwensingen naar mijn hoofd. Ik wilde gewoon graag dat mijn moeder over haar kleinkind wist, maar ik voel me nu ook slecht.” Amber zelf heeft er gelukkig geen probleem mee dat Esther haar geheim heeft gedeeld. Zelf hoopt Esther op verbetering: “Ik hoop echt dat de situatie verandert en dat mijn broer zijn verantwoordelijkheid neemt. Sowieso staan mijn moeder en ik als oma en tante voor Lilah klaar.”

*Esther is niet de echte naam van deze vrouw. Op het forum Reddit deelt ze haar verhaal onder de naam regina_george88.

Lees ook: Vader is bloedeerlijk: ‘Ik vertelde mijn zoon dat hij de reden is dat we gaan scheiden’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels