Dochter vertelt: ‘Mijn vader zijn nieuwe vriendin zorgt voor problemen’

nieuwe vriendin vader problemen

Zo vertelt ze dat de nieuwe vriendin van haar vader om álles boos wordt

Lianne* haar vader is een drukbezette man. Zo is hij directeur van een universiteit en ziet ze hem dus maar een paar keer in de week. Haar vader heeft sinds drie maanden een relatie, iets wat Lianne in eerste instantie wel leuk vond. Totdat zijn nieuwe vriendin zich ineens ging bemoeien met het huishouden. Op Reddit doet Lianne haar verhaal.

De nieuwe vriendin

“Mijn vader heeft sinds drie maanden een relatie met zijn vijftien jaar jongere vrouw”, begint Lianne haar verhaal. “Zij is ’toevallig’ mijn lerares Sociologie. Echter, is dit helemaal geen toeval. Ze is alleen maar lerares geworden door mijn vader zijn connecties. Maar dat is niet alles. Zo wil hij ook met haar gaan trouwen. En ja, dat is misschien snel, maar ik geef er eigenlijk niet zoveel om. Ik zie mijn vader toch bijna nooit én zolang zij zich niet met mijn leven bemoeit, vind ik het prima.

Drukke student

“Ik ben ook een drukke student”, gaat Lianne verder. “Ik ben altijd druk aan het leren, ben aanvoerder van het debatteam én ik speel in het basketbalteam. Dat laatste vind mijn vader echter ’tijdverspilling’. Maar goed, we gaan verder. Mijn vaders vriendin is 2,5 week geleden bij ons in komen wonen”, vertelt ze.

Lianne schrijft dat ze zich heel erg bezighoudt met het huishouden. “Omdat mijn vader nooit thuis is, kan ik niet bij hem klagen. Als ik bijvoorbeeld iets uit de koelkast eet, wordt ze boos. Als ik een wekker zet voor school wordt ze boos. Als ik klasgenoten uitnodig om bezig te gaan met schoolprojecten, wordt ze boos.”

Boos

“Het laatste waar ze boos om werd, was toen ik alcohol uit de kast van mijn vader jatte. Ik doe dit wel vaker. Ik ben een tiener, dus ze kunnen niet verwachten dat ik altijd perfect ben.” Lianne legt uit dat de vriendin van haar vader het tegen hem heeft gezegd, waardoor de bom is ontploft. “Hij was echt boos op me en zei dat ik heel vaak mijn tijd verspilde aan alles rondom mijn studie. Ik ben een heel rustig persoon en zie daarom ook niet het nut er van in om uit mijn plaat te schieten.”

“Mijn vader was echt woedend en gebruikte de alcohol hiervoor als een excuus. Echter, ben ik van mening dat hij gewoon boos was omdat ik niet naar zijn vriendin luisterde. Was het dan echt fout van mij om niet te luisteren?” Wat vind jij?

*Lianne is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit doet zij haar verhaal onder de user name ahyesthepirates.

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels