Docu ‘Three Wives, One Husband’ doet veel stof opwaaien: “Wat een walgelijke manier van leven”

docu

‘Dit bezorgt mij rillingen’

In het eerste deel van de documentaire ‘Three Wives, One Husband’ maakt de kijker kennis met Enoch Foster. Foster heeft twee echtgenotes en op het moment van filmen van de eerste aflevering verkering met een derde; de mogelijkheid dat ook zij met Enoch gaat trouwen is groot.

Drie vrouwen
De Amerikaan Enoch heeft in de eerste aflevering van de serie twee vrouwen en is bezig met het veroveren van de derde vrouw. Momenteel wisselt hij iedere nacht tussen zijn twee vrouwen, maar in de toekomst zal hij tussen drie vrouwen moeten wisselen. Enoch heeft bij zijn vrouwen zestien kinderen en nummer zeventien is op komst.

Jaloezie
Dat het tussen de vrouwen helemaal koek en ei is en dat zij helemaal niet onderhevig zijn aan jaloezie is niet waar; ook tussen de vrouwen is het af en toe een strijd. Zo vertelt de tweede vrouw van Enoch, Lydia: “Om hem verliefd te zien worden op een derde vrouw is heel erg moeilijk. Ze kennen elkaar net. Het is spannend en ze hebben een klik met elkaar. Ze is jong en mooi en heeft nog een strak lijf. Ik ga niet liegen: af en toe doet het best wel pijn.”

‘Misselijkmakend’
Al vinden de families in de documentaire het zelf heel erg normaal; de Nederlandse kijker denkt hier heel anders over en noemen de families ‘verknipt’, ‘walgelijk’ en ‘ongezond.’ Ook valt het feit dat de kinderen worden opgevoed met deze levenswijze niet in goede aarde. Een Twitteraar vraagt zich dan ook af of Enoch wel een goede vader kan zijn met zeventien kinderen.

Bekijk de documentaire hier.

Meer lezen?

Bron: LINDAnieuws | Beeld: videostill