Gedroomd dat je zwanger was? Dit is wat het betekent


Dit verklaart jouw droom 

Iedereen zit weleens ’s nachts in een achtbaan van dromen; de ene droom nog wilder dan de ander. Zo droomde je vorige nacht nog dat je de loterij won of mijmerde je dat je je auto in de soep reed. Ook heeft bijna iedere vrouw weleens gedroomd dat ze zwanger is. Wat betekent dat eigenlijk?

Betekenis
Droomde je dat je zwanger was? In de meeste gevallen is het niet zo dat je onderbewustzijn je vertelt dat je klaar bent voor een kindje. Dromenanalist Ally Mead deelde haar bevindingen over zwangerschapsdromen met Huffington Post. Volgens haar heeft het dromen over een zwangerschap vooral te maken met creativiteit. “Vrouwen creëren letterlijk nieuw leven uit hun lichaam. Als je droomt dat je zwanger bent, heb je de behoefte om creatief aan de slag te gaan. Het kan gaan om kleine renovaties in en rondom het huis, maar het kan ook om een groot kunstproject gaan”, legt Ally uit. Ook kan het betekenen dat een bepaald aspect in je leven zich aan het ontwikkelen is. 

Wat kun je ermee doen?
“Zwangerschapsdromen bestaan meestal uit meerdere lagen en zeggen iets over je onderbewustzijn, vertegenwoordigd door de foetus. Over iets waarvoor je nog geen erkenning hebt gekregen of nog niet aan de wereld kon laten zien”, verklaart Ally. Volgens de dromenanalist hebben mensen die vaak over zwangerschappen dromen, doelen die ze (nog) niet hebben gerealiseerd. Bijvoorbeeld: iemand wilde eigenlijk heel graag actrice worden, maar koos de veilige weg en werd een verpleegster. Diegene kan vaak zwangerschapsdromen krijgen omdat haar wens niet is uitgekomen. Wil je af van die dromen? Sta er bij stil wat je anders kunt doen in je leven om behaalde doelen en wensen uit te laten komen, maar sta er ook even bij stil wat je al wél hebt bereikt.

Lees ook: dit zijn de populairste meisjesnamen toen jij werd geboren 

Bron: Viva, Huffington Post | Beeld: Pexels