Zo vind je de perfecte gordijnen voor jouw interieur

rolgordijnen gordijnen

Er is voor ieder wat wils

Met een mooi paar gordijnen creëer je in een handomdraai meer gezelligheid in elk interieur. Daar komt nog bij: goede gordijnen voor je ramen zijn ook nog eens praktisch. Ze beschutten tegen inkijk en houden het zonlicht en de warmte buiten. Gordijnen zijn er in alle soorten en maten. Zo kun je kiezen voor een standaard klassiek, stoffen gordijn, een handig rolgordijn en het populaire plissegordijn. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Wij helpen je een handje! 

Alle soorten en maten 

De mogelijkheden voor gordijnen zijn eindeloos. Daarom is het handig jezelf eerst eens af te vragen wat voor doel de gordijnen moeten hebben. Wil je gordijnen omdat het er gezellig uitziet in de woonkamer? Of hou je niet van zonlicht in je slaapkamer, omdat je graag uitslaapt? Op basis van deze voorkeuren kun je al een keuze maken tussen verduisterende of transparante gordijnen.

Aansluiten bij het interieur

Daarnaast wil je dat de gordijnen goed aansluiten bij de stijl van je interieur. Stoffen gordijnen die tot op de vloer hangen, geven een knusse en warme uitstraling aan een kamer. Toch is dit niet altijd de beste optie, omdat de gordijnen veel ruimte in beslag nemen. Hierom kun je voor een klein huis beter kiezen voor rolgordijnen of plisségordijnen. Hierdoor blijft de grond vrij, maar heb je wel de gewenste lichtinval of de gewenste privacy.

Plisségordijnen

Een type gordijn dat we steeds vaker terug zien komen is het plissegordijn. Deze gordijnen hebben de fijne eigenschap dat je ze eenvoudig op kunt hangen. Je schuift dit gordijn gewoon omhoog of omlaag, precies zoals jij zelf wilt. Dankzij het handige ophangsysteem zijn plissegordijnen op ieder raam te bevestigen. Heb je een schuin dakraam? Ook dan zijn plissegordijnen de ideale oplossing. Plissegordijnen zijn verkrijgbaar als lichtdoorlatend, maar ook verduisterende plissegordijnen zijn niet meer weg te denken in de gordijnenwereld. 

Lees ook: Deze mensen transformeerden hun IKEA RAST-kast tot een chic exemplaar

Beeld: Unsplash