Dit kunnen je borsten je vertellen over je gezondheid

borsten

Je borsten vertellen je meer dan slechts je cupmaat

We kijken er vanaf boven weleens op neer of wanneer we onder de douche stappen zien we ze ook in vol ornaat, maar heel veel meer aandacht besteden de meesten er eigenlijk niet aan. Ze zitten er gewoon. Net zoals dat er tenen aan je voeten zitten. Maar wist je dat je borsten best wat kunnen vertellen over je lichamelijke staat?

Je moet ongesteld worden. Wanneer je bijna ongesteld moet worden, wil Moeder Natuur je dat nog weleens laten weten door je borsten wat gevoeliger te maken. Daarnaast zwellen ze daardoor ook nog weleens op.

Je bent zwanger. Groeit er nog maar sinds een paar weken een baby in je buik? Dan zul je dat nog niet zo merken aan je borsten, maar zodra je wat verder in je zwangerschap zit, wordt niet alleen je buik groter, maar ook je borsten. Dit komt natuurlijk – heel logisch – door de ontwikkeling van melkklieren.

Je moet je beha wassen. Zeg eens eerlijk: heb jij weleens een week achter elkaar dezelfde beha gedragen? Dan is een wasbeurt niet verkeerd. Wanneer je je beha te lang draagt, worden zweet en bacteriën vastgehouden wat kan leiden tot een geïrriteerde huid. Vergeet je beha daarom niet na een paar dagen dragen te wassen.

Je bent afgevallen. Wanneer je wat kilo’s probeert te lozen, kan het dat je borsten ook wat volume verliezen. Zitten de cups van je beha te los rondom je boezem? Dan is een nieuwe beha wel op z’n plaats.

Je hebt een nieuwe beha nodig. Je lichaam verandert continu en dat heeft lang niet altijd te maken met afvallen of aankomen. Krijg je last van je rug? Of juist van je nek? Dan kan het maar zo dat je beha niet meer genoeg steun biedt en dat je een nieuwe nodig hebt. Ook zou het maar zo kunnen dat je huidige behamaat niet meer klopt. Het kan dus geen kwaad om het opnieuw te laten meten in een lingeriezaak.

Je drinkt te veel koffie. Huh, hoe kun je nu aan je borsten merken dat je te veel koffie drinkt, horen we je denken. Maar dit kan wel degelijk. Uit onderzoek van de Duke University in California is gebleken dat 61 procent van de vrouwen die koffie drinkt, regelmatig last van hun borsten hebben. Dit komt door de cafeïne. Voortaan maar een extra bakkie thee.

 

Meer lezen? Bekijk dan ook: 

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels