‘Ik denk niet dat mijn vriend een goede vader zal zijn’

‘Ik wil wel kinderen, maar niet met mijn vriend’

Doris* heeft al drie jaar een relatie met Sam. Ze zijn gelukkig samen en passen goed bij elkaar. Sam heeft het vaak over zijn kinderwens. Los van het feit dat Doris hier nog niet aan toe is, ziet ze het ook niet zitten om kinderen te krijgen met Sam. Ze weet niet hoe ze dit moet aankaarten en vraag lezers van Reddit om advies.

Goede relatie

“Mijn vriend en ik zijn gelukkig samen” begint Doris. “Hij is een harde werker, maar hij heeft een kort lontje. We kennen elkaars goeie en slechte punten en weten precies hoe we het beste met elkaar om kunnen gaan. Mijn vriend heeft nu al een paar keer opgebracht dat hij graag kinderen wil. Ik weet nooit zo goed hoe ik daarop moet reageren, want ik hou van hem en ik wil hem niet kwijt als mijn partner. Ik denk wel echt dat hij niet geschikt is als vader.”

Slechte vader

Doris heeft haar redenen om te twijfelen aan haar partner. “Mijn partner is een heethoofd en heeft weinig geduld. Als volwassen vrouw weet ik hoe ik met zijn gebrek aan geduld en korte lontje moet dealen, maar kinderen begrijpen dat natuurlijk niet. Als hij mijn vader was geweest, had ik gedacht dat ik de reden was voor zijn slechte humeur. Ik wil niet dat mijn kinderen later denken dat ze verantwoordelijk zijn voor zijn temperament, of dat ze een vader hebben die minimaal twee keer per week geïrriteerd is. Ik geloof echt dat ik hem niet moet kiezen als de vader van mijn kinderen.”

Conservatief

Ook verschillen Sam en Doris heel erg in opvoeding. “Hij is erg conservatief opgevoed. Zijn moeder heeft weleens eens letterlijk gezegd ‘Ik ga hem niet leren hoe je de was moet doen, dat is de taak van de vrouw.’ Ik ben daarentegen ambitieus en wil graag carrière maken. Ik wil echt geen huismoeder worden en ik ben wel bang dat hij dit van mij verwacht. We zijn gelukkig samen en ik wil hem echt niet kwijt als mijn partner, maar hoe kan ik dit tegen hem zeggen?” Hoe zou jij dit aanpakken?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam u/kids_ThrowRA.

Lees ook: ‘Ik heb een bloedhekel aan mijn schoonmoeder’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash