Last van hooikoorts, maar wil je wel bloemen in huis? Kies dan dit boeket

bloemen

Deze bloemen kunnen zelfs bij mensen met hooikoorts in huis bloeien

We bevinden ons middenin het hooikoortsseizoen, wat voor veel mensen problemen oplevert. Heb je last van hooikoorts, maar wil je wel graag een mooie bos bloemen op tafel zetten? Dan is er een specifieke combinatie van bloemen waar je bij de bloemist naar kunt vragen. Wij vertellen je er meer over.

Klachten door bloemen

Niets zo mooi als een kleurrijke bos bloemen op tafel, in welk seizoen we ons ook bevinden. Voor mensen met hooikoorts zijn die prachtige boeketten helaas vaak een bron van klachten. Veel bloemen bevatten pollen, die voor vervelende hooikoortsklachten kunnen zorgen. Als je een boeket op tafel zet, zit je natuurlijk niet te wachten op een snotneus en rode ogen. Gelukkig blijkt er een specifiek boeket te zijn dat niet voor die klachten zorgt.

Specifiek boeket

Door voor een boeket met rozen, lisianthus, anjers en gerbera’s te kiezen, zit je als persoon met hooikoorts gebakken. Al die bloemen bevatten namelijk weinig tot geen pollen en zullen bij de meeste mensen dus geen irritatie veroorzaken. Merk je dat je toch last krijgt van een loopneus? Dan kun je de volgende keer beter voor een bos met alleen rozen kiezen. Die bloemensoort veroorzaakt namelijk verreweg de minste problemen bij mensen met hooikoorts. Een mooi aanzicht, geen klachten én een lekkere geur in huis: ideaal!

Lees ook: Met dit geheime ingrediënt blijven je bloemen langer mooi

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Unsplash, Roman Kraft