‘Ik kwam erachter dat mijn vrouw meer dan €10.000 creditcardschuld heeft’

creditcardschuld

‘Het grootste deel ervan heeft ze vergokt’

Kaj* begon een aantal maanden geleden een verschil op te merken in het uitgavepatroon van zijn vrouw. Toen hij haar hier naar vroeg, biechtte ze op dat ze €6.000 creditcardschuld had opgebouwd. Inmiddels is gebleken dat ze toch wat meer schulden heeft dan ze Kaj aanvankelijk vertelde. Op het platform Reddit doet hij zijn verhaal. 

Onvoorziene omstandigheden

Hoewel €6.000 creditcardschuld aanzienlijk lijkt, kan Kaj een groot deel ervan verantwoorden. “We hebben een flink bedrag neer moeten leggen voor een extra vlucht en een noodaccommodatie, toen onze dochter ernstig ziek werd op vakantie”, vertelt hij. “Dat hele grapje heeft ons in totaal €4.000 gekost.” Maar dan blijft er nog steeds een bedrag van €2.ooo over, waarvan Kaj niet begreep waar zijn vrouw het aan had uitgegeven.

Gokken

“Toen ik haar naar de resterende €2.ooo vroeg, gaf ze al snel toe dat ze dit online had vergokt”, gaat hij verder. “Ik was woest, maar besloot toch dat ik zorg zou dragen voor de afbetaling van de €4.000 en ik vertelde haar dat ze de rest toch echt zelf zou moeten regelen”, vertelt Kaj. Hij regelde dat zijn vrouw zich aansloot bij een organisatie die haar ervan weerhield om nog meer online te gokken. “En ik dacht dat daarmee de kous af was.”

€10.000 creditcardschuld

“Gisteravond stond ik op het moment om haar de €4.000 over te maken”, vervolgt Kaj zijn verhaal. Toen hij echter inlogde met zijn vrouw’s bankgegevens, schrok hij zich rot. “Ik kwam erachter dat ze eigenlijk €10.000 creditcardschuld heeft”, vertelt hij. “Ik was woest dat ze dit voor mij verzwegen had en wist even niet meer wat ik moest doen.” Kaj begon te twijfelen of hij de €4.000 überhaupt moest overmaken, aangezien ze het dan misschien gelijk weer zou vergokken. “Ik was me er niet van bewust dat mijn vrouw zo’n groot gokprobleem heeft”, biecht hij op.

Klaar mee

“Ik heb het geld om het allemaal voor haar te regelen, maar ik denk dat ik dit uit principe niet moet doen”, gaat hij verder. Hij benoemt dat zijn vrouw daar uiteindelijk niks van zal leren. “Ik heb haar twee jaar geleden namelijk ook al eens €5.000 gegeven om haar schulden af te betalen, en de €2.000 die ik haar gaf voor de spaarrekening van onze dochters heeft ze eveneens uitgegeven…”, meldt hij. Kaj is ten einde raad, wat zou jij hem adviseren?

Lees ook: Birte’s vriend doet niets in het huishouden omdat ‘hij meer verdient’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels