Onderzoek toont aan: deze slaaphouding is goed voor je relatie

slaaphouding partner relatie

Lig jij ook altijd dicht tegen je partner aan in bed?

Waarschijnlijk hebben jij en je partner een vaste manier van ‘in bed liggen’, waarbij jullie je allebei heel comfortabel voelen. Voor het ene stel zal dit waarschijnlijk dicht tegen elkaar aan zijn, terwijl dit voor het andere stel absoluut niet geldt. Kruip jij het liefst lepeltje-lepeltje tegen je partner aan? Yes, dan ben je goed bezig! Uit onderzoek blijkt namelijk dat deze slaaphouding héél goed is voor je relatie. 

Lekker knusjes.

Lepeltje-lepeltje

Uit een onderzoek dat gepubliceerd werd in Springer’s Archives of Sexual Behavior blijkt dat koppels die veel knuffelen en lepeltje-lepeltje slapen een betere relatie hebben dan stelletjes die dat niet doen. Maar waarom? Dat legt hoofdonderzoeker Robin Edelstein uit: “Lepeltje-lepeltje slapen neemt stress weg en zorgt ervoor dat de zogenaamde spark aanwezig blijft in de relatie.” Redenen genoeg om deze slaaphouding eens wat vaker te introduceren bij je partner.

Liefde in de lucht

“We ontdekten tijdens het onderzoek dat mensen zich veel geliefder voelen als ze knuffelen. Andersom knuffelen ze ook omdat ze liefde en affectie voelen voor hun partner”, aldus Edelstein. Volgens de onderzoeker heeft knuffelen ook een seksuele kant, aangezien het vaak leidt tot seks óf juist na de seks gebeurt. Reden genoeg om eens even lekker te knuffelen en als grote of kleine lepel in slaap te vallen.

Variaties

Ben jij niet zo van het lepeltje-lepeltje liggen, aangezien je het vaak heel warm hebt in bed? Dan ben je niet de enige. Gelukkig betekent dit niet dat dit het einde van je relatie is. Door heel even lepeltje-lepeltje te liggen of af en toe je partner eens flink te knuffelen zal je relatie ook heus wel stand houden. Gelukkig maar!

Lees ook: Deze gewoonte met je telefoon maakt je partner gek

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash