Joris: ‘Mijn kinderen mogen niet mee naar bruiloft maar die van mijn zus wel’

kinderen bruiloft

De man is het niet eens met het besluit van zijn broer

De broer van Joris* gaat later dit jaar trouwen en hij heeft duidelijk gemaakt dat kinderen niet welkom zijn. Toch lijkt het erop dat Joris’ zus wel haar kids mag meenemen, en dat vindt Joris oneerlijk. Op Reddit doet hij anoniem zijn verhaal.

Oppas

“Mijn broer houdt later dit jaar zijn bruiloft en hij zei dat er geen kinderen mochten komen. Mijn zus en ik hebben allebei jonge kinderen van dezelfde leeftijd”, begint Joris zijn verhaal. “Mijn broer zei dat mijn zus haar kids wel mag meenemen, omdat zij geen oppas kan regelen. Mijn broer gaat ervan uit dat de ouders van mijn vrouw kunnen oppassen op onze kids, dus daarom mogen zij niet mee. Ik vind dit zo oneerlijk, dat ik erover nadenk om helemaal niet naar de bruiloft te gaan”, legt Joris uit.

Discussie

“Mijn broer en ik zijn behoorlijk close en ik wil hem daarom eigenlijk niet teleurstellen. Mijn vrouw heeft me ook de optie gegeven om alleen te gaan, maar ik zou het raar vinden om daar zonder mijn familie te zijn.” Joris legt uit dat hij zijn kinderen niet naar de kinderopvang kan doen en dat de enige oppas zijn schoonouders zijn. Echter, hij wil zijn schoonouders eigenlijk niet vragen, omdat zij een zwaar jaar achter de rug hebben en eigenlijk geen vakantiedagen meer hebben. “Mijn vrouw wil hen niet belasten met het oppassen op onze kinderen voor meerdere dagen, want de bruiloft duurt een heel weekend.” Daarnaast vindt Joris dat hij zijn kids prima kan meenemen, omdat ze niet luidruchtig zijn of in de weg zullen lopen. Hij vindt het jammer dat zijn broer er zomaar vanuit gaat dat Joris wel een oppas heeft voor de kids. “Ik zal met mijn broer praten over onze situatie, maar ik was gewoon gefrustreerd dat hij aannam dat wij al een oppas hadden geregeld.”

Wat vind jij dat Joris moet doen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De man doet zijn verhaal op het forum onder de naam u/AITAthrowaway202305.

Lees ook: ‘Ik weiger naar de bruiloft van mijn zus te gaan’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels