Joseph (11) met het syndroom van Down is het nieuwe gezicht van River Island

river

River Island omarmt diversiteit

Kledingmerk River Island heeft een elfjarige jongen met het syndroom van Down ingehuurd als een van de nieuwe gezichten voor hun nieuwe kinderkledinglijn. Voor Joseph (11) zijn allereerste boeking als model!

Het is de eerste boeking van Joseph en hij heeft meteen al een grote campagne te pakken!

Kids squad
Op de foto’s die door het merk zijn vrijgegeven staat Joseph Hale uit Grimsby (Engeland) tussen een grote en gemengde groep kinderen, ook wel de kids squad genoemd die model staat voor de herfst- en de wintercampagne van het merk. Joseph is met zijn elf jaar de oudste van de groep. River Island heeft Joseph en de andere modellen ingehuurd om diversiteit in modecampagnes te brengen zodat niemand zich ‘alleen’ of ‘raar’ voelt, iets waar menig organisatie zich wel bij aan zou mogen sluiten!

Acceptatie
De moeder van Joseph, Karen, is verrukt over de modellencarrière van haar zoontje: “Joseph heeft er enorm veel lol in en bewijst dat hij een leven kan leiden zoals ieder ander dat kan. Dat River Island hem heeft gekozen voor hun campagne is fantastisch en ik kan ze daar alleen maar voor bedanken. Het is briljant dat, ondanks het feit dat veel mensen het syndroom van Down zien als een handicap, River Island hem accepteert zoals hij is. Gewoon, net als ieder ander.”

Lees ook: mishandelde hond is voor iedereen bang, behalve voor deze baby

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: LINDAnieuws | Beeld: River Island