Dít zijn de leukste hotspots voor een (vriendinnen)weekendje in Maastricht

hotspots maastricht

Zet deze plekken maar vast op je bucketlist voor als het weer kan

Niet is zo gezellig als een citytrip met vriendinnen. Gezellig eten, lekker shoppen en cultuur snuiven. Helaas zit zo’n tripje er nu even niet in, maar plannen maken kan natuurlijk wél. Willen jullie een weekendje weg in eigen land? Dan is Maastricht wellicht een goede optie voor op jullie bucketlist. Lekker 500 heeft de leukste hotspots in deze bruisende stad op een rijtje gezet.

Maastricht

Het is de meest zuidelijke stad van het land, waardoor Maastricht bijna buitenlands aandoet. Een gevoel dat niet te beschrijven valt, maar wat je zeker eens moet ervaren. Lekker 500 heeft een aantal tips op een rijtje gezet om de Limburgse stad echt te leren kennen. Benieuwd waar je het beste kunt shoppen, cultuur snuiven, eten en slapen? Wij zetten vier hotspots op een rijtje.

Shoppen: Le Salonard

Maastrichter Heidenstraat 2a

Voor de lekkerste ambachtelijke zuurdesembroden, kaas en wijn ga je naar Le Salonard: brood-, kaas- en wijnwinkel in één! De huisgemaakte amandelkoekjes zijn heerlijk om tijdens een wandeling door de stad van te snoepen. Of koop wat brood, kaas en wijn en loop via de charmante straatjes (met kinderköpkes!) van het Jekerkwartier naar het Henri Hermanspark voor een picknick. Dat wordt gegarandeerd een gezellige middag!

Cultuur: De Sphinxpassage

Boschstraat 23b

Dit is één van de verborgen parels van de stad. Je moet er even naar zoeken, maar dan word je getrakteerd op een 120 meter lange geschiedenis van de voormalige Maastrichtse aardewerkfabriek Sphinx. De lange, overdekte gang bevindt zich aan de achterzijde van bioscoop Pathé, in een van de oude fabriekshallen in de nieuwe en bruisende stadswijk het Sphinxkwartier. Bijna 30.000 tegels vertellen de geschiedenis van de indrukwekkende voormalige keramiekindustrie in woord en beeld.

Eten en drinken: Koestraat

De Koestraat voelt als het meest buitenlandse straatje van de stad en wordt vaak vergeleken met het Parijse Quartier Latin. Er is tot laat veel gezelligheid en geroezemoes op straat. Drink een glas wijn bij wijnbar Via Mucca of eet een huisgemaakte pizza of verse pasta bij Italiaans restaurant Tomato. Taverna La Vaca is zo informeel als de naam klinkt. Hier komen de lekkerste gerechtjes uit Portugal, Spanje, Frankrijk, Turkije, Italië en Griekenland op tafel. ‘Jonge hond’ Clichée aan de overzijde bestaat pas iets meer dan een jaar, maar is met spannende cocktails en hippe gerechten vanuit de hele wereld niet meer weg te denken op de hoek.

Slapen – Boerderijlofts Cour 8 van De Poshoof

Postbaan 8

Op ongeveer drie autominuten van het centrum overnacht je aan de rand van de stad bij biologische stadsboerderij De Poshoof van de familie Niesten. De voormalige schuren zijn verbouwd tot drie ruime, luxe boerderijlofts; elk eigentijds ingericht en met eigen open keuken (met espresso-apparaat) en een fijne zit-/loungehoek. Tevens is er op de begane grond een mooie boerderijsuite. Loop ’s morgens de omliggende aspergevelden in voor een wandeling met uitzicht over België. Wandelen naar de stad kan ook, om vervolgens van een heerlijk ontbijt te genieten aan binnenhaven Het Bassin in het Sphinxkwartier of op het Vrijthof.

Lekker 500

Enthousiast geworden over Maastricht? In de nieuwste Lekker 500 vind je nog veel meer fantastische hotspots. Daarnaast staat de gids bomvol fantastische restaurants, zodat jij – zodra het weer kan – volop gezellige uitjes met vriendinnen of familie kunt plannen!

Lekker 500 ligt nu in de winkels.

Lees ook: 35 hilarische vragen die je eens aan je beste vriendinnen moet stellen

Bron: Lekker 500 | Beeld: Unsplash, Melvin Bertelkamp