‘Mijn baas wil dat ik tijdens mijn vakantie aan het werk ga’

vakantie werk

De baas van Nicolien wil dat ze tijdens haar vrije dag aanschuift bij een meeting

Nicolien* werkt meer dan veertig uur per week en heeft weinig vakanties. Omdat haar werk veel van haar vraagt, heeft ze besloten om in de zomer twee weken vrij te nemen. Haar baas ging hiermee akkoord, maar verwacht alsnog dat ze aanwezig is bij een werkoverleg. De vrouw vraagt advies op het platform Reddit.

Uitrusten in Italië

“Mijn vakantie was al lang geleden ingepland en mijn baas ging akkoord”, begint Nicolien haar verhaal. Doordat ze voor haar werk altijd heel druk is, keek ze erg uit naar de langverwachte vakantie. “Ik vind mijn werk leuk, alleen ik merk ook dat ik vakantie nodig heb. Ik ben elke dag aan het stressen en mijn hoofd is continu bezig”, gaat ze verder. Een vakantie naar het zonnige Italië zou haar helpen om even helemaal op te laden.

Meeting tijdens de vakantie

Hoewel Nicolien de vakantie al lang geleden had aangekondigd, wisten haar collega’s van haar afwezigheid. Toch gebeurde er iets waar ze niet van gediend was. “Tijdens een werkoverleg vertelde mijn baas dat er een meeting gepland staat in de week dat ik op vakantie ben. Na de meeting vertelde ik hem dat ik dan niet aanwezig ben omdat ik dan vakantie heb. Hier was mijn baas niet van gediend en hij ging ervan uit dat ik alsnog kom.” De vrouw stelt voor dat ze digitaal aanschuift, zodat ze haar vakantie niet hoeft te onderbreken. Maar dit wil haar baas niet.

Geen teamplayer

Nicolien besluit om het gedrag van haar baas te negeren en alsnog op vakantie te gaan. Haar baas en collega’s zijn alleen niet blij met haar afwezigheid en laten dit ook merken. “Sommige collega’s gedragen zich raar sinds ik terug ben. Een collega zei dat ik geen teamplayer was omdat andere collega’s wel tijdens hun vakantie of vrije dag bij de meeting aanwezig waren. Ik weet nu niet wat ik moet doen.” Wat zou jij haar voor advies geven?

*Alle namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam True_Standard_8647.

Lees ook: ‘Ik ergerde me mateloos aan een vrouw in het vliegtuig’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels