‘Ik heb mijn broertjes en zusjes verteld dat hun vader niet mijn vader is’

vader

‘Ze vroegen me waarom ik ze dan niet allebei papa noemde’

Kelly* woont bij haar moeder, stiefvader en haar jongere halfbroertjes en -zusjes. Haar vader is negen jaar geleden overleden en haar moeder is zes jaar geleden met haar stiefvader getrouwd. Kelly noemt haar stiefvader geen ‘papa’, wat haar halfbroertjes en -zusjes niet goed snappen. Op Reddit doet ze haar verhaal.

(Stief)vader

“Mijn halfbroertjes en -zusjes zijn een stuk jonger dan ik”, begint Kelly haar verhaal. “Mijn moeder en stiefvader noemen hem mijn ‘vader’,omdat zij allebei verwijzen naar zichzelf dat ze ‘mijn ouders’ zijn. Maar ik noem hem wel gewoon bij zijn naam.” Kelly schrijft dat ze met z’n drieën vaak in therapie zijn geweest om een manier te vinden waarop ze haar stiefvader ‘papa’ kan noemen, maar dat gaat gewoon niet gebeuren.

Ruzie

“Mijn broertjes en zusjes hebben me de laatste paar maanden vaak uitgescholden omdat ik hun vader vaak bij zijn voornaam noem”, vervolgt Kelly. “Ik heb tegen mijn moeder gezegd dat ze met hem moest gaan praten en het moest uitleggen. Ik heb gezegd dat ik het ga doen als zij die stap niet zet.” Toen haar moeder dat hoorde, vertelde ze Kelly dat zij er niet met haar broertjes en zusjes over mag praten omdat het niet aan Kelly is om dat te doen. “Uiteindelijk belandden we in een grote ruzie en heb ik er de afgelopen maanden op aangedrongen dat ze erover moest beginnen tegen mijn broertjes en zusjes.”

Waarheid

“Een paar dagen geleden was het weer raak. Mijn broertje vertelde me dat ik onbeleefd was en dat we onze ouders niet bij de voornaam mogen noemen.” Kelly was er klaar mee en zette de twee oudsten op de bank en vertelde hen dat hun vader niet haar vader is. “Ik liet ze zelfs een foto van mijn eigen vader zien”, legt Kelly uit. “Ze vroegen me waarom ik ze dan niet allebei papa noemde, waarop ik antwoordde dat ik dat niet wilde. Mijn moeder en stiefvader hoorden het gesprek wat ik met hen had, waarop ze woest de kamer binnenliepen.”

“We kregen hele erge ruzie en ze vertelden me dat het niet aan mij was om hierover te beginnen. Al mijn spullen werden ingenomen als straf en ik zit nu bij een ander familielid thuis. Gister was de dag dat ik eindelijk weer op mijn telefoon mocht na een week. Ik ben woest!” Vind jij het terecht dat Kelly straf heeft gekregen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam PopAccomplished3176.

Lees ook: ‘Mijn moeder bleek de medicatie van mijn vrouw gejat te hebben’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels