‘Mijn vriend is ervan overtuigd dat ik ben vreemdgegaan’

vreemdgegaan

‘Hij blijft me bestoken met vragen en verwijten’

Eliza* is al een aantal jaar samen met Marcel. Onlangs is ze met een paar vriendinnen naar een club geweest, waar ze met een man heeft gepraat. Het is bij praten gebleven. Marcel kwam haar ophalen bij de club en heeft de man gezien. Hij gelooft niet dat er niks tussen die man en Eliza is gebeurd. Eliza weet niet hoe ze hem moet overtuigen en vraagt op Reddit om raad.

Alleen met hem gepraat

“Mijn vriend Marcel valt me de afgelopen vier dagen al lastig met vragen”, begint Eliza haar verhaal. “Hij is ervan overtuigd dat ik iets gedaan heb waarvan ik zelf weet dat het niet zo is. Afgelopen vrijdagavond ben ik na mijn werk uitgegaan met een paar vriendinnen. Een man benaderde me en vroeg om mijn naam. Ik heb hem eerlijk verteld hoe ik heet en hem de hand geschud. Daarna vroeg hij of ik mee wilde naar het rookhok, maar dat heb ik afgewezen. Ik ging naar de wc en belde Marcel, omdat ik niet zoveel lol meer had. Hij zei dat hij er direct aankwam en verscheen niet veel later bij de club.”

Overtuigd van zijn eigen gelijk

Toen Eliza de club verliet, ging het mis. “De man die ik eerder die avond had gesproken, kwam achter me aan lopen. Hij bleef maar vragen of ik nog wist hoe hij heette. Marcel zag het gebeuren en werd meteen woedend. Er ontstond een gevecht en uiteindelijk belde iemand de politie. Marcel mocht na een tijdje wel met mij mee naar huis, dus we vertrokken snel.” Eenmaal thuis kregen Marcel en Eliza ruzie. “Hij was er echt van overtuigd dat ik in de club was vreemdgegaan met die man. Volgens hem is dat de enige verklaring waarom die man zo enthousiast en opdringerig achter me aan kwam lopen. Ik ontkende alles, omdat ik zelf weet dat er niets is gebeurd. Marcel geloofde er niets van en sindsdien blijft hij me bestoken met vragen en verwijten.”

Twijfel over de relatie

Inmiddels is Eliza mentaal uitgeput. “Ik ben er helemaal klaar mee. Ik vind het vreselijk dat hij me beschuldigt van iets wat ik niet gedaan heb en dat hij me niet gelooft. Wat kan ik nog doen om mijn gelijk te bewijzen? Ik heb het idee dat hij het pas gelooft als hij camerabeelden van de club ziet. Ik zit er nu over te denken om contact op te nemen met de manager van de club, maar eigenlijk vind ik het belachelijk dat het zo ver moet komen. Het is niet de eerste keer dat hij zo aan me twijfelt, dus ik weet niet of ik überhaupt nog met hem verder wil. Wat moet ik doen?” Wat zou jij tegen Eliza zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam jsbsjssn.

Lees ook: ‘Ik wil graag dat mijn vrouw mijn achternaam aanneemt’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, DANNY G