Zo maak je de perfecte strik om je cadeaus

strik

Op deze manier wordt het uitpakken pas écht een cadeautje

Met Sinterklaas en de kerstdagen voor de boeg zijn we weer volop aan het kaartjes schrijven, shoppen en cadeaus inpakken. Wat een ingepakt cadeau pas écht afmaakt, is een mooie strik eromheen. Toch blijkt het elke keer weer knap lastig om een perfecte strik te creëren. Gelukkig hebben we daar nu een makkelijke manier voor gevonden. 

Mooie strik

Zeg nou zelf: alleen wat cadeaupapier om je cadeaus heen is behoorlijk saai. Het uitpakken van presentjes wordt pas écht een cadeautje met een mooie strik eromheen. Je weet wel, zoals ze altijd in de films en series hebben. Als je zelf wel eens geprobeerd hebt zo’n lint om een cadeau te wikkelen, weet je dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is. Maar geef het nog niet op: op Instagram vonden we een hack waarmee je de perfecte bow creëert.

Feestelijke tips

De Instagram-pagina van Chantel Mila staat vol met de leukste styling-, organisatie- en schoonmaaktips. Zo laat ze bijvoorbeeld zien hoe je je koelkast het beste schoonmaakt, hoe je je slaapkamer een make-over geeft en hoe je je bed een stuk makkelijker opmaakt. Met de feestdagen in het zicht heeft haar Instagram-feed een feestelijk tintje gekregen. Zo deelt Chantel regelmatig leuke cadeau-inpaktips, waaronder deze tip voor de perfecte strik.

Zo maak je de perfecte strik

In een korte video laat Chantel zien hoe je een simpel cadeau een stuk leuker bent met een prachtige strik. Ze gaat als volgt te werk:

  • Zorg ervoor dat het lint vijf keer zo lang is als de breedte van het cadeau.
  • Plaats het lint bovenop het cadeau en zorg ervoor dat je aan de linkerkant ongeveer één keer de breedte van het cadeau aan lint overhoudt.
  • Wikkel het lange stuk van het lint horizontaal om het cadeau heen, totdat je weer bij de bovenkant uitkomt. Houd hierbij de linkerkant van het lint goed vast.
  • Wanneer het lint horizontaal om het cadeau is gewikkeld, is het tijd om ‘m verticaal om het cadeau te wikkelen. Houd het lint in het midden van het cadeau vast en vouw het uiteinde omhoog. Wikkel de rest van het lint nu verticaal om het cadeau heen.
  • Vouw het uiteinde van het lint onder het ‘kruispunt’ door, zodat het lint goed vastzit. Maak nu een strik met beide uiteinden van het lint. Knip de uiteinden van het lint schuin af. Et voilà: je hebt een perfect cadeau voor de feestdagen.

Lees ook: 14x de leukste manieren om kerstcadeaus in te pakken

Bron: Instagram | Beeld: Unsplash, Rob Laughter