‘Mijn vriendin wil geen alcohol schenken op mijn barbecue’

barbecue

‘We hoeven ons toch niet allemaal aan te passen aan haar?’

Johan* organiseert een barbecue voor zijn broer Stefan omdat hij is afgestudeerd. Eke, de vriendin van Johan, drinkt niet en heeft een hekel aan dronken mensen. Aangezien de barbecue ook in haar tuin wordt gehouden, vindt zij dat ze het recht heeft om te zeggen dat er geen alcohol geschonken mag worden. Johan vindt dat een biertje hoort bij een barbecue. Op Reddit vraagt hij om advies.

Geslaagd

“Ik heb een hele goede band met mijn broertje Stefan en hij is eindelijk afgestudeerd”, begint Johan zijn verhaal. “Ik ben supertrots op hem en daarom leek het mij leuk om een barbecue te organiseren met al onze vrienden en familie om het goede nieuws te vieren. Stefan heeft hard gewerkt en dit is echt iets wat we moeten vieren.”

Geen drank

“Mijn vriendin Eke gooit echter roet in het eten. Toen ik haar vertelde over mijn plannen, was ze niet echt enthousiast. Eke drinkt zelf niet en vind het erg vervelend als de mensen om haar heen dronken zijn. Ik zei tegen haar dat het niet de bedoeling is dat iedereen het op het zuipen gaat zetten, maar dat we gewoon gezellig een biertje gaan drinken tijdens het barbecueën. Ik vind dat dat erbij hoort en waarom zou iedereen zich moeten aanpassen aan Eke?”

Conflict

“Eke werd boos toen ik zei dat ik van plan ben om drankjes te halen met alcohol en zonder alcohol. Ze zegt dat het haar tuin is en dat ze daarom mag beslissen wat voor drank er geschonken wordt. Maar het is evengoed mijn tuin en de rest van de familie en vrienden die komen, drinken wel gewoon allemaal een biertje of wijntje. Ik vind dat Eke moeilijk doet om niets.” Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam Ashamed_Treacle_6798.

Lees ook: ‘Mijn moederskant van de familie is niet welkom op de bruiloft’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels