‘Mijn vrouw is geobsedeerd door onze dochter’

geobsedeerd

‘Ik mag van haar niet met mijn dochter omgaan’

Zack* is zes jaar samen met zijn vrouw Alicia, met wie hij een 4-jarige dochter heeft, Sari. Samen waren ze heel gelukkig, maar de geboorte van hun kind heeft daar verandering in gebracht. Alicia lijkt geobsedeerd te zijn met hun dochter en duwt Zack steeds meer van haar af. Op Reddit vraagt hij lezers om raad.

In een sneltrein

“Vanaf het moment dat Alicia en ik elkaar ontmoetten, zijn onze wegen nooit meer gescheiden”, begint Zack. “Alles in onze relatie ging heel snel, maar dat vond ik niet erg. We waren stapelverliefd, deden alles samen en besloten daarom na anderhalf jaar al om onze liefde te bekronen met een kindje. Tijdens de zwangerschap ging alles super goed en we keken dan ook vol verwachting uit naar de geboorte van onze dochter.”

Zware bevalling

“Maar zo gemakkelijk als de zwangerschap was, zo zwaar was de bevalling”, gaat Zack verder. “Er waren allerlei complicaties en het is eigenlijk een wonder dat zowel Alicia als onze dochter er gezond uit zijn gekomen. En vanaf dat moment is het vreemde gedrag van Alicia eigenlijk begonnen. In het begin wilde ze niet dat ik onze baby vasthield, omdat ze bang was dat ik niet voorzichtig zou zijn. Ik dacht dat het kwam door de zware bevalling, dus ik toonde alle begrip, ondanks het feit dat ik natuurlijk heel graag ook een band met onze dochter wilde opbouwen.”

Gedrag blijft vreemd

Maar naarmate hun dochter ouder wordt, blijft Alicia’s gedrag hetzelfde. “Ze doet er alles aan om samen te zijn met Sari en wil het liefst dat ik zo weinig mogelijk tijd met haar doorbreng. Als ik even met haar aan het spelen ben, duwt ze me soms letterlijk weg om Sari op te pakken. Ze slaapt de meeste nachten samen met haar en zit zelfs altijd bij haar op de achterbank in de auto. Ze zegt ook vaak dat niemand haar kind van haar zal afpakken, terwijl niemand haar reden geeft om zoiets te benoemen.”

Trauma

Zelf is Alicia opgevoed door haar opa en oma, omdat haar moeder niet voor haar kon zorgen. “En ik kan me voorstellen dat dat er iets mee te maken heeft, maar ze wil daar niet over praten. Toch vind ik dat dit zo niet verder kan. Het is voor niemand een gezonde relatie. Ik voel me buitengesloten, mijn dochter begrijpt niet waarom ik niet met haar mag omgaan en Alicia is erg kwetsbaar. Wat kan ik doen?” Wat zou jij tegen Zack zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam ThrowRA_yonose.

Lees ook: ‘Mijn man schaamt zich ervoor dat ik werkloos ben’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Krzysztof Kowalik