Opgebiecht: ‘Mijn familie trekt mijn nichtje altijd voor en ik word er gek van’

nichtje

‘Ze lieten mij achter omdat mijn nichtje ineens iets eiste’

Lydia* heeft een hoop neefjes en nichtjes. Haar jongste nichtje is zeven en straalverwend. Lydia wordt er gek van dat haar nichtje altijd wordt voorgetrokken en op een avond leidt dat tot een discussie met haar familie. Nu vraagt Lydia zich af of ze goed gehandeld heeft. Ze vraagt lezers op Reddit om raad.

Verwend kind

“Vorige week gingen we met de hele familie uiteten”, begint Lydia haar verhaal. “Mijn allerjongste nichtje van zeven was ook mee. We schelen negentien jaar, waardoor we geen hechte band hebben. Omdat ze de jongste in de familie is, komt ze helaas overal mee weg. Ze kan allerlei dingen doen die ik echt niet hoefde te proberen toen ik zo oud was als zij. Ik ben waarschijnlijk de enige in de hele familie die haar weleens op haar gedrag heeft aangesproken.”

Ineens alleen

Het etentje met de familie verliep over het algemeen goed. “Ik heb de hele avond naast een lieve tante gezeten, met wie ik altijd leuk kan kletsen”, schrijft Lydia. “Toen we allemaal op het punt stonden om weg te gaan, kreeg ik een urgent telefoontje van mijn baas. Ik liep even naar buiten om op te nemen en toen ik terugkwam, zag ik niemand meer. Ik raakte meteen in paniek en belde meerdere familieleden op, maar ik kreeg geen gehoor.” Het restaurant was redelijk in the middle of nowhere en Lydia was er met een familielid naartoe gereisd. “Ineens stond ik daar in m’n eentje, op een plek die ik niet kende, met alleen mijn jas en mijn telefoon. Mijn ouders namen nog altijd niet op, dus heb ik uiteindelijk een taxi gebeld. Gelukkig kon ik in de taxi betalen via een app.”

Geen zin om te wachten

Lydia sliep die avond in haar ouderlijk huis, omdat ze de volgende dag ook nog dingen zouden gaan doen met de hele familie. “Ik kwam binnen en zag mijn ouders en twee ooms op de bank zitten. Toen ik boos vroeg waar ze in godsnaam waren gebleven, antwoordde een van mijn ooms ‘dat ze geen zin hadden om zo lang te wachten’. Ik vertelde dat ik alleen een kort telefoontje moest plegen en dat ik het raar vond dat ze niet gewoon even geduld hebben gehad. Je laat iemand toch niet alleen in de kou staan?”

Fikse ruzie

Wat bleek nou: Lydia’s nichtje speelde een rol bij het probleem. “Toen ik mijn moeder vroeg waarom ze de telefoon niet opnamen, zei ze ‘dat ze even naar de ijskraam waren gegaan’. Mijn nichtje wilde blijkbaar per se ijs, dus is de hele familie vertrokken. Dankzij haar heb ik dus in paniek bij dat restaurant gestaan. Ik verloor mijn zelfbeheersing en begon te schreeuwen waarom ze een stom jong nichtje altijd verkozen boven hun eigen dochter. Dit is namelijk niet de eerste keer dat er meteen gehoor wordt gegeven aan een eis van dat kleintje. Het voelde heerlijk om die woede er eens uit te gooien, maar het zorgde wel voor irritatie bij mijn moeder. De rest van de avond ben ik genegeerd en de volgende ochtend ben ik uit mezelf meteen vertrokken. Moet ik mijn excuses aanbieden, zodat mijn familie weer tegen me wil praten?” Wat zou jij Lydia aanraden?

*De naam Lydia is gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam shevon_lim.

Lees ook: ‘Mijn vriendin heeft op mijn verjaardag keihard tegen me gelogen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, A. L.