‘Ik weiger een moeder te zijn voor de affaire-baby van mijn ex-man’

affaire baby

‘Ik moet zijn affaire-baby steeds vertellen dat ik niet haar moeder ben’

Leanne* en Frank zijn vier jaar geleden gescheiden nadat hij vreemd bleek te gaan – met als gevolg het dochtertje Julia. Samen hebben ze nog vier kinderen, en elke keer dat Leanne haar zoontjes ophaalt, is de kleine Julia ontroostbaar dat zij niet mee mag. Maar Leanne wil geen moederfiguur zijn voor een affaire-baby die het resultaat is van haar ex-mans ontrouw. Wat vind jij: terecht?

Gescheiden

Leanne legt op Reddit uit dat zij en Frank inmiddels al vier jaar uit elkaar zijn. “Hij was vreemdgegaan en kreeg met zijn affaire-partner een kind, dat nu drie jaar is. Maar Julia’s moeder overleed toen zij 1 jaar was, en haar moeder had zelf ook geen familie want zij groeide op als wees”, legt Leanne uit. “Samen hebben Frank en ik nog vier kinderen. Na onze scheiding hebben mijn twee oudsten het contact met hem verbroken en Frank neemt me dat nog steeds kwalijk”, deelt ze.

Drie kids

“Mijn jongste zonen bezoeken hun vader nog altijd en zijn close met Julia”, legt Leanne vervolgens uit. En daarom heeft ze geprobeerd ook een band met het kleine meisje op te bouwen: “Ik heb één keer geprobeerd om mijn twee jongsten mét Julia mee te nemen toen ze nog jonger was, maar het werkte gewoon niet voor mij. Ik weet dat het niet haar schuld is, maar ik kan haar maar niet los zien van het verraad van mijn ex”, verzucht de vrouw. “Elke keer dat ik mijn jongsten ophaal probeer ik weinig met haar te maken te hebben. Als zij zwaait, zwaai ik terug, en als zij hoi zegt, zeg ik hoi terug – maar meer niet”, legt Leanne uit.

‘Mama’

Natuurlijk is het voor Julia niet makkelijk om te zien hoe haar halfbroers worden opgehaald. “Elke keer dat ik hen ophaal, noemt ze mij ‘mama’, en moet ik haar vertellen dat ik niet haar moeder ben. ‘Noem mij maar Leanne, dat vind ik wel goed’, zeg ik dan. De laatste keer dat ik langskwam rende ze op me af, ‘mama mama mama!’ roepend en begon ze te huilen toen ik haar niet meenam.”

En nu begint ook Frank druk te zetten op Leanne. “Hij zei dat het heel verwarrend en pijnlijk voor Julia was om te zien hoe ik de jongens ophaal en hoe ik ze met liefde behandel. Ze is slechts een dreumes en snapt niet wat er gebeurt, zegt Frank, dus hij stelde voor dat ik haar gewoon een paar dagen meeneem. Net zoals de jongens.” Maar daar houdt het niet op: “Hij zei ook dat ze me dan over tijd misschien ook ‘mama’ zou kunnen noemen.”

Geen denken aan

Leanne ziet dat echter niet zitten. “Ik zei dat dat absoluut niet gaat gebeuren. Ik zei dat het me spijt voor Julia, maar ik ga niet haar moeder spelen. Vervolgens zei ik dat ik alleen nog contact heb met hem én haar vanwege mijn zoontjes. Frank noemde me harteloos en wees erop hoe Julia huilt als ik zonder haar vertrek, maar ik zei dat dat niet mijn probleem was. Hij stuurde me later op de dag een foto van een huilende Julia bij de deur met de tekst ‘Ben je nu blij?’.”

Hierdoor begint Leanne toch te twijfelen. “Ik weet dat het niet haar schuld is, maar het is ook niet mijn schuld”, sluit ze haar bericht af. Wat vind jij dat ze moet doen?

*Alle namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Honest-Wish7885.

Lees ook: Stiefmoeder twijfelt: ‘Mijn stiefdochter wil me ‘mama’ noemen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels