‘Had ik mijn oudste dochter niet mee moeten nemen naar een kindvrije bruiloft?’

bruiloft

‘Ik ben enorm geschrokken hoe dit verliep’

Ilja* en haar man hebben vier kinderen van 11, 14, 16 en 19 jaar. Een tijd terug ontving ze een uitnodiging voor de bruiloft van haar zus. De bruiloft vond plaats in een ander land en dus besloot Ilja er met haar gezin een vakantie aan vast te knopen. Eenmaal op de bestemming bleek dat Ilja’s zus een kindvrije bruiloft wilde. Toch besloot Ilja haar oudste dochter mee te nemen naar de bruiloft en dat schoot bij haar zus in het verkeerde keelgat. 

Uitnodiging 

“Een tijd geleden kregen we een uitnodiging voor de bruiloft van mijn zus. De uitnodiging was gericht aan mij, mijn man en onze kinderen. Haar bruiloft vond plaats in een ander land, maar de timing was voor ons perfect. Dus knoopten we er een vakantie aan vast met z’n allen”, begint Ilja haar verhaal op het forum Reddit. 

Kindvrij 

“Een paar dagen voor de bruiloft kwamen we aan op de bestemming”, gaat Ilja verder. Zij en haar gezin konden zo eerst nog even genieten van de omgeving. “Letterlijk een paar dagen voor de bruiloft kregen we opeens te horen dat de bruiloft kindvrij zou zijn.” Ilja vervolgt dat ze niks tegen een kindvrije bruiloft heeft, maar dat het haar frustreerde dat ze dit niet eerder wist. “Als ik dit eerder wist, had ik andere plannen gemaakt, zodat niet iedereen hierheen hoefde te reizen. Ook frustreerde het me dat al onze namen in de uitnodiging stond en de plannen nu opeens waren gewijzigd.”

Maatregelen treffen 

Ilja stak vervolgens veel tijd in het bedenken van een alternatief voor haar jongste drie kinderen. “Maar uiteindelijk lukte me dat en waren ze blij met wat ze die dag zouden gaan doen”, vervolgt Ilja. Haar oudste dochter ging wel mee naar de bruiloft, zij was per slot van rekening al negentien en Ilja vond niet dat zij nog als kind gezien werd. “Goed, de dag van de bruiloft was aangebroken en alles was helemaal in orde. We waren onderweg naar de locatie en hadden er zin in.” Ondertussen kreeg Ilja echter een appje van haar zus waarin stond dat ze er zin in had om Ilja en haar man te zien. “Ik was even in de war, want we kwamen met z’n drieën. Ik dacht daarna al vrij snel dat het vast een foutje was en maakte me er geen zorgen over.” 

Verrast 

“Toen we op de locatie aankwamen, keek mijn zus verbaasd naar onze oudste dochter. En niet op een goede manier.” Ilja vervolgt dat ze dacht dat het door de zenuwen kwam. Trouwen is immers niet iets wat je elke dag doet. “Tijdens de bruiloft had ik alleen de hele tijd het gevoel dat ze ons negeerde. Het is natuurlijk onmogelijk om iedereen evenveel aandacht te geven tijdens je bruiloft, maar wij hadden haar amper gesproken. We gingen dan ook met een vervelend gevoel naar huis.”

Appje

“Na de bruiloft kreeg ik een berichtje van haar. Daarin stond dat ze het leuk vond dat we er waren, maar dat ze het fijn had gevonden als we ons hadden gehouden aan het ‘kindvrije gedeelte.’ Ilja antwoordde dat ze had genoten van de bruiloft, maar dat ze dacht dat ze het kindvrije gedeelde juist had gerespecteerd door haar jongsten thuis te laten. Ze zei dat er dan ook sprake moest zijn geweest van een miscommunicatie.  “Mijn zus appte dat er helemaal geen miscommunicatie was en dat ik haar wensen niet had gerespecteerd.” Ilja laat weten dat haar zus een excuses eiste, maar dat Ilja haar excuses niet aanbood. 

“Ik vind het nog steeds gek dat de uitnodiging aan ons allemaal was gericht. Weken voor de bruiloft sprak ik mijn zus regelmatig en vertelde ik dat wij allemaal zin hadden in de bruiloft. Ze wist dan ook dat we met z’n allen zouden komen, maar ze zei toen niks. Ik ben nog steeds in shock dat het zo is verlopen.” Ze vraagt zich nu op het forum af of ze inderdaad haar excuses moet aanbieden. Wat zou jij haar adviseren? 

Ilja is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit doet ze haar verhaal onder de Username Apprehensive_Week205.

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash