‘Mijn vriendin doet alsof haar scheiding hetzelfde is als het overlijden van mijn verloofde’

scheiding

‘Zij kregen tenminste nog de optie om hun huwelijk nog een keer een kans te geven’

Carmen* is twee jaar geleden haar verloofde kwijtgeraakt aan zijn strijd tegen kanker. Haar beste vriendin daarentegen is een aantal maanden geleden gescheiden van haar ex-man. Ze zit hierdoor niet lekker in haar vel en vergelijkt de beide situaties met elkaar. Carmen wordt hier zat van en vertelt haar verhaal op Reddit.

Scheiding

“Om te beginnen wilde ik deze twee situaties niet eens met elkaar vergelijken”, vertelt Carmen. Ze heeft dit gevoel echter laten gaan toen haar vriendin er maar opmerkingen over bleef maken. “Alles over de scheiding tussen haar en haar ex-man voelde voor haar als een sterfgeval. Dit vond ik prima, ik snapte haar ook wel.” In het begin vergeleek Carmen de situatie niet eens met haar eigen ervaring, die twee jaar geleden was, omdat haar vriendin het nu meemaakt en haar ervaringen niet relevant zijn.

Toch bleef Carmens vriendin elke keer opmerkingen maken over de twee verschillende situaties. “Het kwam tot het punt dat het totaal escaleerde”, schrijft Carmen. “Ze vertelde me hoe erg dit gevoel voor mij moest zijn toen mijn verloofde overleed en hoe al háár toekomstdromen dood zijn, net zoals de mijne dat waren.”

Borrel

“Laatst waren we op een borrel met z’n tweeën. Ze was aan het praten over van alles en nog wat, totdat er iemand naar mij toekwam en vroeg hoe het met me ging.” Carmens vriendin mengde zich meteen in het gesprek en begon over haar scheiding. “Ze praatte over dat een scheiding net zoiets is als een relatie die sterft door kanker. Op het moment dat ze dat zei, wees ze mijn kant op. Ze zei dat ze nu pas écht begrijpt hoe ik me die twee jaar voelde en dat we nu allebei alleenstaande weduwen waren.”

Tweede kans

“Misschien had ik op mijn tong moeten bijten”, schrijft Carmen. “Maar ik flapte er gewoon uit dat het helemaal niet hetzelfde was. Haar man ging niet dood, hij koos ervoor om bij haar weg te gaan. Zij kregen tenminste nog de optie om hun huwelijk nog een keer een kans te geven.” Carmen haar vriendin was geschokt en erg beledigd. “Ze barstte uit in tranen en zei dat ze alleen maar wilde praten. Maar heel eerlijk, ik weet niet of ik me hier wel voor moet verontschuldigen.” Wat raad jij Carmen aan?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Newspaper491.

Lees ook: ‘Mijn schoonmoeder wil dat ik mijn bruiloft met haar deel’

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels