Dit zijn zes redenen waarom je eens vaker zou moeten gaan fietsen!

fietsen

Zo zou je namelijk slimmer worden van fietsen!

Nederland staat bekend als het land waarin de bewoners massaal op de fiets stappen om van A naar B te gaan. Elke Nederlanders heeft wel één stalen ros, niet zo gek dat we gemiddeld 2,5 kilometer per dag fietsen. Velen zien de tweewieler simpelweg als een vervoersmiddel, maar wist je dat er nog veel meer leukere redenen zijn om vaker op je Harley Trapson te stappen?

Wij gaan dit weekend meteen een rondje fietsen!

Het is gezond voor je

Dat fietsen goed is voor je gezondheid wisten we al, maar we lichten graag toe hoe gezond het nou precies is. Door vaak op de fiets te stappen blijft je conditie op peil én verbrand je vet. Ook verbeter je je weerstand en krijgt je spijsvertering een boost en dat is nog niet het enige: je vangt ook nog eens de nodige vitamine D op. Win-win als je het ons vraagt!

Spierdefinitie

Als je vaak op de pedalen trapt, train je vooral de dijbeenspieren. Dankzij deze spieren lukt het ons om op te staan vanuit je stoel. Je hoeft dus geen abonnement bij de sportschool te nemen als je graag getrainde benen wilt hebben.

Het maakt je slimmer

Kun je slimmer te worden door regelmatig op je brik te stappen? Ja zeker! Hoe dat precies zit? Door meer te bewegen -in dit geval fietsen-, verhoog je de aanmaak van spiksplinternieuwe hersencellen. Met name hersencellen voor je geheugen krijgen een boost, zo blijkt uit onderzoek.

Het vermindert stress

Zodra je beweegt, komt er endorfine vrij in je hersenen. Dit gelukshormoon zorgt ervoor dat je je blij voelt en voor vermindering van stress. Even een rondje fietsen geeft je meteen een rustiger gevoel.

Je slaapt goed

Van goed slapen wordt iedereen blij. Wil je slapen als een roosje? Stap dan zeker vaker op de fiets. Als je beweegt én vaak in de buitenlucht bent, slaap je ’s nachts beter. Je hoeft niet uren achtereen te fietsen, uit onderzoek blijkt dat mensen die een halfuurtje per dag op de pedalen trappen al een stuk sneller in slaap vallen dan niet-fietsers.

Lees ook: Schokkend: kindermake-up kan verschrikkelijke verwondingen veroorzaken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels