Dit is waarom je de keuken zou moet opruimen voor je boodschappen doet!

opruimenDe keuken opruimen kan je een boel geld besparen

Het komt vaak voor dat we terugkomen van de supermarkt en dat we nét niet hebben meegenomen wat we eigenlijk nodig hadden en dat we dat pak rijst niet hadden hoeven kopen omdat er nog 4 in de kast staan. Het loont om eerst even de keukenkastjes op te ruimen voor je boodschappen gaat doen. 

Ruim je koelkast en keukenkastjes altijd op voordat je naar de supermarkt gaat. Niet alleen geeft het je een opgeruimd gevoel, maar je hebt er nog een paar voordelen van.

Je weet precies wat je nog hebt

Als je de koelkast opruimt, zie je meteen wat je nog in huis hebt. Soms kom je erachter dat je nog genoeg kaas in huis hebt en dat je geen nieuwe kaas hoeft aan te schaffen. Ook is het een goede manier om erbij stil te staan welk product snel moet worden opgegeten voordat het bederft. Ga je naar de winkel zonder eerst te kijken wat je nog in huis hebt, dan ben je snel geneigd om te koken met de nieuwe, lekkere producten die je hebt gekocht.

Hetzelfde geldt voor de keukenkastjes. Je gaat zo gemakkelijk naar de winkel met de gedachte dat je iets niet meer hebt, maar zodra je thuiskomt, kom je tot de realisatie dat je nog bouillonblokjes in overvloed hebt.

Het geeft je goede ideeën

Door even op te ruimen krijg je vaak weer nieuwe ideeën voor gerechten die je kunt maken van de producten die je nog in huis hebt. Bovendien kom je er na het opruimen vaak achter dat je voor een bepaald gerecht, nog maar één product hoeft aan te schaffen. Iets waar jij én je portemonnee blij van worden.

Je hebt meteen ruimte voor de nieuwe spullen

We kennen allemaal wel de frustratie dat je boodschappen hebt gedaan, maar ze vervolgens niet meteen in de kast kunt leggen omdat het een zooitje is. Je restjes die je in bakjes hebt gedaan, vergeet je snel en daarnaast neemt het veel ruimte in. Je kunt je restjes op een prominentere plek in de koelkast zetten en meteen plek maken voor nieuwe spullen. Ideaal.

Lees ook: Schokkend: kindermake-up kan verschrikkelijke verwondingen veroorzaken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Pexels