Science says: mensen die vroeg de kerstboom opzetten zijn gelukkiger

kerstboom opzetten

Haal de kerstballen maar van zolder!

Voor sommigen kan kerst niet vroeg genoeg komen. Er zijn dan ook al heel wat huishoudens in Nederland die de kerstboom al hebben staan. Anderen wachten juist tot Sinterklaas uit het land is. Hoor jij bij de eerste groep? Goed nieuws voor jou: mensen die vroeg de kerstboom van zolder halen, blijken namelijk gelukkiger te zijn dan mensen die daar lang mee wachten.

Nostalgie

Kerstmis duurt nog meer dan een maand, maar menigeen heeft inmiddels al de boom in huis staan en de cadeautjes al ingepakt en al. Ben jij een van deze mensen? No worries, want blijkbaar is het goed voor je gezondheid als je vroeg begint het versieren van je huis.

Haal de kerstversiering maar van zolder, versier de kerstboom en zet Skyradio aan. Uit een onderzoek in The Journal of Environmental Psychology blijkt dat het vroeg beginnen met het versieren van je huis goed is voor je geluksgevoel. Een van de redenen hiervoor, is dat dit je doet denken aan een onbezorgde kindertijd. Een tijd waarin je kon genieten van de kleine dingen in het leven. Vroeg in de kerststemming komen kan je ook doen denken aan een dierbare die je bent verloren. Het roept dan fijne herinneringen op, wat zorgt voor een warm en vertrouwd gevoel. Aha!

Positieve uitstraling

Daarnaast zouden anderen door de gezellige kerstlichtjes denken dat je een vrolijk, toegankelijk en gezellig persoon bent, zo blijkt verder uit het onderzoek. Enne, dat is natuurlijk wat je wilt uitstralen. Genoeg redenen dus om je huis en tuin zo snel mogelijk te veranderen in een waar kerstparadijs. In de naam van de wetenschap, toch?

It’s the most wonderful time of the year…

Lees ook: Klaar voor kerst? Dít is het beste moment om een kerstboom aan te schaffen

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Adobe Stock