8 tekenen dat het tijd is om een andere baan te zoeken

ander werk zoeken

Soms ben je gewoonweg toe aan iets anders

Als jou altijd is geleerd dat je niet moet opgeven en dat je trouw moet zijn, kan het best lastig zijn om je baan te verlaten voor een andere uitdaging. Toch is het soms tijd om verder te gaan. Deze tekenen wijzen erop dat je eraan toe bent om een andere baan te zoeken.

Waarschijnlijk zullen niet alle tekenen op jou van toepassing zijn, maar het geeft zeker stof tot nadenken.

Je hebt geen idee hoe succes eruitziet binnen het bedrijf waar je werkt

Heb je geen idee hoe succes eruitziet op jouw werkplek? Dan moeten de alarmbellen rinkelen, vindt internationale carrièrecoach Markie Keelan. “Als je leidinggevende geen duidelijke richtlijnen heeft opgesteld over hoe je werk wordt beoordeeld en wat grenzen zijn, dan loop je het risico dat je niet goed wordt geëvalueerd”, vertelt ze aan de website Brit + Co.

Je hebt het gevoel dat er niets meer te leren of ontdekken valt

Het is belangrijk dat je je altijd gemotiveerd voelt om naar het werk te gaan. Motivatie haal je soms uit leuke collega’s, maar vooral uit het feit dat je nieuwe dingen kunt leren en je kunt ontwikkelen als een professional. Als dat niet het geval is, doe je er goed aan om toch eens naar andere vacatures te kijken.

Er is niemand tegen wie je opkijkt in het bedrijf

“Ook al heb je al een vrij hoge positie in een bedrijf, er moeten altijd mensen zijn van wie je kunt leren. Mensen die je uitdagen om te groeien en om met nieuwe ideeën te komen”, vertelt Ashley Werhun, CEO en medeoprichter van het coaching platform Mentroly. Volgens haar moet er altijd iets zijn waar je naartoe werkt.

Je probeert bepaalde mensen te ontlopen

Op je werk zit je aardig wat uurtjes met collega’s opgescheept. Als er een of meerdere collega’s zijn die je te allen tijden probeert te ontlopen, is dat erg zorgelijk. Herken jij je in deze omschrijving? Psychotherapeut Jenny Maenpaa raadt aan dat je dan bij jezelf te rade gaat of je wel in zo’n omgeving wilt blijven.

Je reistijd eist zijn tol

Of je nu dichtbij je werk woont of niet: het is normaal dat je wat reistijd kwijt bent om op het werk te komen. Maar als jouw reistijd je mentaal of financieel uitput, is er een probleem. Het is volgens carrièrestrategist Lola Salvador Akinwunmi de moeite waard om op zoek te gaan naar een baan die makkelijker te bereiken is.

Als je te veel stress hebt door werk

Zo nu en dan kan je werk je stress bezorgen, maar continu stressen is wat anders. “Werkstress kan enorm veel impact hebben op je gezondheid, of dat nu komt omdat je werk te veel van je vraagt of simpelweg omdat je het werk niet leuk vindt”, vertelt carrièrecoach Sara Young Wang. We weten allemaal dat stress je immuunsysteem negatief kan beïnvloeden. Het is daarom beter om op zoek te gaan naar werk waarbij je minder stress ervaart.

Je hebt nare dromen over het werk

We hebben allemaal weleens een rare droom over het werk. Heb je echter elke week een nare droom over het werk? Dan is dit een teken van serieuze onopgeloste proberen in je werkomgeving, zo weet psycholoog Natalie Underdown. Ze vertelt dat ontslag nemen niet meteen de eerste optie is, maar dat het wel goed is om na te denken over of je het nog wel leuk en fijn vindt op je werk.

Je hebt het idee dat je talent onbenut blijft

“Worden jouw beste vaardigheden en capaciteiten bij je huidige baan genegeerd? Dan is het in jouw eigen belang om een andere baan te zoeken”, vertelt strateeg Tonya N. Sloans. “Je moet je tijd niet verspillen aan dingen doen die minder zijn dan wat jij kunt.”

Lees ook: Máxima heeft gewoon een baan naast het koningin zijn

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Brit + Co | Beeld: Unsplash