Vrouw biecht op: ‘Ik deel de erfenis van mijn oma niet met mijn vader’

erfenis

De vrouw weigert haar vader iets van de erfenis te geven

Debby* (22) heeft geen goede band met haar vader meer. Hij heeft Debby en haar moeder veel pijn gedaan en daarom is het contact verwaterd. Toch eist hij nu een deel van de erfenis die Debby van haar oma heeft gekregen. Op het platform Reddit deelt de jonge vrouw haar verhaal en vraagt ze anoniem advies.

Affaire

“Toen ik dertien jaar oud was, ontdekte mijn moeder dat mijn vader een verhouding had en dat hij de andere vrouw zwanger had gemaakt”, begint Debby haar verhaal. Haar ouders gingen daarna uit elkaar en Debby’s vader bleef bij de vrouw met wie hij een affaire had. Debby’s moeder was er kapot van. “Mijn vader liet ons vallen als een baksteen toen zijn affaire bekend werd. Hij probeerde een relatie met mij te onderhouden, maar uiteindelijk was zijn nieuwe gezin ‘zijn prioriteit’, zoals hij zei”, vervolgt ze. “Moeilijk te begrijpen voor een 13-jarige, maar als hij me niet wilde, had ik hem ook niet nodig. Mijn moeder en ik gingen verder met ons leven.”

Goede band met oma

Voor Debby en haar moeder was het echter moeilijk om verder te gaan met hun leven. Debby’s oma, en tevens dus de moeder van haar vader, schoot te hulp. “Ze heeft altijd van ons gehouden en was ontzet over wat haar zoon ons had aangedaan. Hij zag zijn moeder ook steeds minder, terwijl wij juist hechter met haar werden. We zagen elkaar bij speciale gelegenheden en op feestdagen, terwijl haar zoon nergens te bekennen was. Ze hielp mijn moeder zelfs met geld toen we dat nodig hadden.”

Debby’s oma werd helaas erg ziek. “De jaren haalden haar in en ze kreeg darmkanker. De ziekte was al in een vergevorderd stadium en ze ging snel achteruit. Binnen een paar maanden lag ze in een hospice.” Debby’s vader kwam nauwelijks langs bij zijn moeder. “Dagen voor ze overleed, vroeg ze me mijn vader te bellen om haar te komen bezoeken, omdat ze wist dat haar tijd gekomen was. Hij was maar een paar keer bij haar geweest sinds ze ziek was geworden. Toen hij langskwam, was ik op bezoek zoals we om de paar dagen deden en hij deed alsof hij me niet eens kende”, gaat Debby verder. “Oma vroeg hem de dag erna terug te komen, maar hij zei dat hij over een paar dagen pas terug zou komen. Ze overleed vier dagen later. Mijn vader is niet nog een keer langs geweest, terwijl ik heb nog heb gebeld om te zeggen dat oma niet lang meer had.”

Erfenis

Debby mist haar oma nog elke dag en ze heeft van haar oma dan ook een aandenken gekregen. Haar oma heeft haar namelijk een flinke smak geld achtergelaten. “Na de dienst (waar mijn vader kwam opdagen en een grote scène maakte en het over zichzelf liet gaan) werden we gecontacteerd door haar advocaat. Zonder dat iedereen het wist, liet ze me haar huis na en een flinke som geld, namelijk $200,000. Ik had geen idee dat ze dat van plan was, maar in het testament, zat een briefje van haar waarop stond: ‘Je bent het waard. Liefs oma'”. En Debby’s vader? Die kreeg precies 1 dollar. “Toen hij erachter kwam, ging hij compleet door het lint. Hij belde me wel tien keer achter elkaar en eiste dat ik hem ‘zijn huis en zijn geld’ zou geven. Zijn nieuwe vrouw en zijn zoon stuurden me ook veel berichten en zijn zoon schreef op social media dat ik mijn oma had gemanipuleerd.”

Debby weigert haar vader iets van de erfenis te geven, maar ze begint daar nu wel aan te twijfelen. “Mijn vader verontschuldigde zich en zei dat hij onder veel stress stond, omdat hij schulden had en op dit geld rekende om rekeningen te betalen en zijn zoon naar school te sturen. Daardoor voelde ik me slecht. Alsof ik hem misschien iets moest geven.” Wat vind jij, moet Debby haar vader iets van de erfenis geven?

*Debby is niet de echte naam van de vrouw. Ze deelt haar verhaal anoniem op Reddit onder de naam u/BobbyBukarabi.

Lees ook: Man vertelt: ‘Ik wil dat mijn vrouw stopt met het maken van TikTok-video’s’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels