‘Mijn man heeft mijn hond dagenlang buiten vastgebonden toen ik op zakenreis was’

hond

De vrouw trof haar hond gestrest en verward aan toen ze thuiskwam

Toen Diana* een paar dagen van huis weg was voor een zakenreis, ging het helemaal mis met haar geliefde hond. Ze had Leo, zoals het beestje heet, achtergelaten bij haar man. Helaas bleek hij op z’n zachtst gezegd niet zo’n dierenvriend te zijn. 

Geen oppas

“Ik heb een hond, genaamd Leo, waar ik alleen voor zorg”, begint Diana haar verhaal op het forum Reddit. “Vorige week moest ik op zakenreis en ik kon niemand vinden om op hem te passen. Mijn man weigerde toen ik vroeg of hij op Leo wilde passen, terwijl hij niet allergisch of bang is.” Daarnaast is haar man grotendeels thuis omdat hij momenteel geen werk heeft. Waarom hij toch niet op wilde passen? “Zijn excuus was dat hij niet wist hoe hij voor Leo moest zorgen. Maar ik heb het hem wekenlang uitgelegd en het is helemaal niet moeilijk”, stelt de vrouw. “Het is niet alsof ik een baby bij hem achterlaat.”

Nog meer smoesjes

Dat haar man zo moeilijk deed, zorgde bij Diana voor een hoop frustratie. En dat bleef ook bij haar man niet onopgemerkt. “Hij zei dat ik gewoon moest gaan en me geen zorgen hoefde te maken over Leo, want hij zou voor hem zorgen”, vertelt de vrouw. “Ik was ontzettend opgelucht.” Eenmaal op reis wilde ze natuurlijk de vinger aan de pols houden, maar helaas kreeg ze haar geliefde viervoeter niet te zien. “Ik bleef het proberen als ik ging videobellen met Leo, maar haar man kwam wederom met smoesjes. Dan zei hij: ‘hij slaapt’ of ‘hij is in een andere kamer’.” Door deze vage antwoorden ging Diana zich veel zorgen maken en ze miste Leo, dus besloot ze eerder naar huis te komen. Wat ze daar aantrof had ze echter nooit verwacht.

Vastgebonden

“Ik arriveerde terwijl mijn man sliep”, vertelt de vrouw. Maar al snel zag ze haar hond… buiten. “Ik was geschokt toen ik ontdekte dat Leo buiten vastgebonden zat. Hij zag er gestrest en verward uit. Ik had geen idee waarom hij er zo bij zat.” Diana ging uiteraard naar haar man om verhaal te halen, maar die kwam (wederom) met een excuus. “Hij zij dat hij hem een uur buiten had vastgebonden, omdat hij nogal druk was en wilde dat hij kalmeerde. Wat hij echter niet wist, is dat ik de camera aan had laten staan. Daarop was te zien dat Leo al dagenlang buiten vastgebonden werd.” Dat was voor Diana de druppel en ze werd ontzettend boos op haar man. “Hij zei dat hij het wilde uitleggen, maar ik bleef naar hem uithalen. Uiteindelijk stortte hij in en begon te huilen”, gaat de vrouw verder. “Ik noemde hem nalatig, onverantwoordelijk, een leugenaar en wreed.”

Excuses aanbieden?

Een hoop gedoe binnen de familie volgde. Diana’s man ging bij een vriend logeren en zijn moeder belde om haar te vertellen dat ze geen enkele reden had om tegen haar zoon te schreeuwen. Volgens haar was het ook Diana’s fout, omdat ze haar man had ‘gedwongen’ op de hond te passen. “De familie verwacht dat ik contact met hem zoek om mijn excuses aan te bieden. Misschien doe ik dat ook wel, maar ik weet niet zeker of ik hier de schuldige ben.” Op het forum vraagt de vrouw dan ook advies. Wat zou jij doen in deze situatie?

*Diana is de echte naam van deze vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam u/Careless-Track7897.

Lees ook: Vrouw is in shock: ‘Mijn man schopte onze hond drie keer’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels