Dankzij deze handige tips houd je het langer vol op hoge hakken

hakken

Zo stel je die pijnlijke voeten een paar uurtjes uit

Het bruiloftenseizoen is vol op gang en ook feestjes schieten weer als paddestoelen uit de grond. Wil jij naar de heuglijke gebeurtenis graag een paar oogstrelende hakken dragen? Dan doe je dit natuurlijk het liefst zonder pijnlijke voeten te krijgen. Helaas hebben we geen gouden tip voor je waardoor de pijn uitblijft, maar met deze handigheidjes houd je het wél langer vol.

Tape je tenen aan elkaar
Ja, echt! Een beetje tape om je tenen doet wonderen wat betreft het opkrikken van die pijngrens. Maar het ligt er wel net aan om welke tenen je de tape plakt. Wanneer je teen drie en vier (geteld vanaf de grote teen) aan elkaar vastplakt, ervaar je minder pijn. Dit komt doordat tussen deze twee tenen zich een belangrijke zenuw bevindt die pijn onder de bal van de voet ervaart. Wanneer je deze twee tenen aan elkaar tapet, is de pijn stukken minder.
Tip: kies wel voor een tape die geschikt is voor je huid, zodat je huid niet irriteert.

Draag een plateauzool
In eerste instantie vraag je je misschien in hemelsnaam af waarom je een plateauzool moet dragen, dat maakt je schoen toch alleen maar hoger? Maar de plateau zorgt er juist voor dat de feitelijke hakhoogte lager is! Het verschil tussen je hak en je tenen is dan minder groot, maar je gaat wel mooi de lengte in.

Ga voor een blokhak
Tegenwoordig zijn blokhakken helemaal geen lelijke dingen meer en heb je heel elegante paren. Je kunt daarom beter voor een hak kiezen die wat breder en steviger is, dan zo’n stiletto. Je houdt het hier langer op vol omdat het stabieler is en het is ook nog eens wat beter voor je aangezien je minder snel door je enkel zult gaan op een blokhak.

Verder lezen: 

Fan van dit artikel? Bewaar hem op Pinterest!

Bron: Dresses Only | Beeld: Pexels