7x Waarom met je zus op vakantie gaan fantastisch is

zussen

Boek maar meteen een reisje!

Wanneer je een goede band met je zus hebt, hoef je haar maar te vragen of ze zin heeft om mee te gaan naar die ene leuke bestemming en ze grijpt al naar haar koffer. Aan enthousiasme geen gebrek. Daarnaast is het ook om de volgende redenen hartstikke leuk om met je zus op vakantie te gaan:

Waar wacht je nog op?

1. Jullie hebben dezelfde interesses

Natuurlijk heeft je zus ook andere interesses dan jij, maar er zijn er altijd een aantal die overeenkomen. Als is het maar jullie liefde voor hetzelfde eten. Een restaurant kiezen wordt dan in ieder geval een makkie.

2. Jullie kennen elkaar door en door

Je weet ongeveer hoeveel geld jullie te besteden hebben, wat de ander echt niet leuk vindt en wat weer wel. Toch makkelijk om vakantieplannen te maken.

3. Compromissen worden makkelijker gesloten, of juist niet

Met je zus kun je vaak makkelijker onderhandelen dan met een andere vriendin. Wil jij ergens heen wat zij niet ziet zitten? Dan weet jij als liefhebbende zus vaak ook wel iets te noemen wat zij graag wil, maar wat jij net wat minder ziet zitten. Aan de andere kant kan het ook zo zijn dat je, zoals het een echte zus betaamt, juist je zin gaat doordrammen. Je zusje praat je immers wel om.

4. Je bent heel comfortabel rondom elkaar, misschien ook wel te

Als je samen met een vriendin op vakantie gaat, bijt je je tong er misschien af wanneer zij de hele tijd iets doet waar je je toch wel een beetje aan stoort. Wanneer het om je zus gaat, zeg je hier veel sneller wat van. Zo vreet je jezelf ook niet vanbinnen op. Al moet je wel nadenken hoe je de boodschap tactisch kunt brengen.

5. Het is fantastische quality time

Een kop koffie drinken met je zus, snel even bellen of misschien een middagje shoppen. Wanneer jullie beiden het ouderlijk huis al lang en breed hebben verlaten, spendeer je minder vaak tijd samen en als je dan samen bent is het vaak kort. Tijdens een vakantie heb je echt tijd voor elkaar en leer je elkaar misschien ook wel weer op een andere manier kennen.

6. Je voelt niet de behoefte om indruk op haar te maken

Natuurlijk wil je dat je zus je leuk vindt, maar jullie houden toch wel van elkaar. Als jij geen zin hebt om tot in de late uurtjes door te feesten op dat ene eiland, durf je haar dat gewoon te zeggen zonder dat je je onder druk gezet voelt om toch te gaan. 

7. Je weet wanneer jullie allebei een beetje ruimte nodig hebben

Juist omdat jullie elkaar zo goed kennen, weten jullie het ook erg goed aan te voelen wanneer de ander even een beetje ruimte nodig heeft. Geen probleem, een middagje je eigen gang gaan is ook prima! Hebben jullie meteen wat verhalen om uit te wisselen tijdens het avondeten.

Lees ook: Opgegroeid met een zusje? Dan herken je deze 10 ergernissen gegarandeerd!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Beeld: Pexels