Ergernissen die bijna alle zwangere vrouwen hebben

zwangere vrouw

Waarom had niemand je ooit iets verteld over die JEUK?!

Zwangerschappen kunnen prachtig en plezierig zijn, maar ze kunnen ook vervelend en soms zelfs pijnlijk zijn. Voor de meeste zwangere vrouwen geldt dat het een beetje een combinatie van beiden is. Gelukkig zweef je meestal rond op je roze wolk, maar de volgende ergernissen zorgen ervoor dat je toch even van die roze wolk sodemietert, zeker als je extra hormonaal bent.

Mensen die ongevraagd aan je buik zitten

Vooruit, je lief mag aan je buik zitten. Ook je vrienden en familieleden mogen wel even voelen, maar waar halen vreemden het idee vandaan dat zij ook zomaar even mogen voelen?

Ongevraagde horrorbevallingsverhalen

Natuurlijk weet je dat bevallen niet het leukste is wat er is, daar hoeft Truus Truul je niet aan te herinneren. Dat haar schoonzus drie weken lang op een zwemband moest zitten omdat ze van voor naar achteren was uitgescheurd zijn niet de meest bemoedigende woorden.

Je lief die alles nog wel kan en mag

Je kunt je lief niks kwalijk nemen. Echt helemaal niets. Jij bent degene die zwanger is en natuurlijk hoeft je partner niet ook 9 maanden alcohol links te laten liggen. Maar af en toe ben je toch wel jaloers dat je man of vrouw alles nog wel kan. Kan hij niets aan doen natuurlijk, maar af en toe stoor je je er wel in alle onredelijkheid aan.

Ongevraagd advies

Opeens rukken alle moeders in je omgeving op om jouw advies te geven over het moederschap. Het verbaast je soms wat vrouwen delen. Van beste tepelcrèmes tot tips om te plassen na de bevalling. Natuurlijk allemaal hartstikke lief bedoeld, maar jij weet zelf óók wel wat je wel en niet moet doen tijdens je zwangerschap.

Jeuk

Blijkbaar houdt het niet op bij een gevoelige neus en ochtendmisselijkheid. Een ander zwangerschapskwaaltje is jeuk. Veel vrouwen krijgen te maken met zwangerschapsjeuk en dat resulteert erin dat jij soms zonder gene aan je borsten krabt. Die jeuk is gewoon af en toe niet te harden.

Altijd maar moeten plassen

Hoefde je voor je zwangerschap niet zo vaak te plassen? Dan ga je die blaas nog meer waarderen wanneer je zwanger bent, want opeens moet je nog vaker tripjes naar de wc afleggen. Hoe vervelend het is, het is belangrijk om wel te gaan als je moet. Veel zwangere vrouwen eindigen namelijk met een blaasontsteking wanneer ze de plasdrang te vaak negeren.

Opmerkingen over je uiterlijk

Niemand kan echt om je buik heen als je 30 weken zwanger bent en opmerkingen als: wat is je buik al dik, zijn dan snel gemaakt. Maar je hoeft echt niet van mensen te horen dat je gezicht nogal wat vocht vasthoudt en dat hetzelfde geldt voor je enkels.

Lees ook: Moeder showt foto van zwangerschapsstriemen na bevalling van drieling en deelt belangrijke boodschap

Beeld: Unsplash