7 goedkope manieren om kalknagels te verminderen

kalknagel

De speciale middeltjes tegen kalknagels in de winkel zijn vaak duur en helpen maar mondjesmaat

Hoewel een kalknagel zomaar kan beginnen, kom je er niet zo makkelijk weer vanaf. De middeltjes die je bij de drogist kunt kopen, helpen vaak niet en de medicijnen die je op recept kunt krijgen bij de dokter zijn slecht voor je lever. Dan maar zelf aan de slag met middeltjes die je waarschijnlijk al in je keuken- of badkamerkastje hebt staan!

Houd de nagel dun

Ten eerste is het belangrijk om de nagel zo dun mogelijk te houden. Alle middeltjes die je probeert hebben weinig effect als ze niet door de nagel kunnen dringen (de oorzaak van de kalknagel bevindt zich namelijk ook onder de nagel). Bij een pedicure kun je de nagel laten frezen. Sommigen besparen het geld voor de pedicure liever en gaan thuis zelf aan de slag met een vijl. Gebruik in dit geval wel een schone om verdere besmetting te voorkomen.

1. Appelazijn of natuurazijn

Als schimmels ergens niet van houden is het wel van azijn. Doordrenk een watje met azijn en leg dit over de nagel heen. Plak het eventueel vast met een pleister en laat dit enige tijd op de nagel zitten. Laat de nagel daarna aan de lucht drogen. 

2. Sudocrem

Voor een paar euro kun je bij de drogist een potje sudocrem kopen. Veel goedkoper dan de typische middeltjes tegen kalknagels en naar verluidt ook nog eens effectiever. Smeer hiervoor een royale laag sudocrem op de nagel. De ingrediënten in deze crème kunnen schimmeldodend werken, waardoor je van je schimmelnagel kunt afkomen.

3. Vicks Vaporub

Bij een verkoudheid wordt Vicks Vaporub gebruikt, maar je kunt het ook goed gebruiken voor kalknagels. Naar verluidt wordt de nagel eerst donkerder en klaart het daarna op. Smeer de vaporub royaal op de nagel en probeer ook het nagelbed en huid onder de nagel met een wattenstaafje mee te nemen.

4. Tea tree olie

Deze olie kun je voor allerlei dingen gebruiken, waaronder voor het bestrijden van een schimmelnagel. De verschillende ingrediënten in deze olie staan bekend om hun antibacteriële en schimmeldodende werking. Je hoeft enkel de olie over de aangetaste nagel en de omgeving te smeren.

Lees meer manieren op de volgende pagina.

Pagina 1/2