‘Mijn zwangere vrouw heeft last van haar hormonen’

hormonen

‘Ze reageert zich af op mij en ik kan niks meer goed doen’

Ricks* zijn vrouw Sandra is ruim zes maanden zwanger en heeft de laatste tijd nogal last van haar hormonen. Ze wordt boos om de kleinste dingen en eigenlijk kan Rick niks goed doen. Hij begrijpt dat zijn vrouw het moeilijk heeft en misschien niet helemaal zichzelf is door de zwangerschap, maar hij vindt ook dat een zwangerschap geen vrijbrief is om je zo af te reageren. Op Reddit vraagt hij om advies.

Zwanger

“Sandra en ik hebben altijd een kinderwens gehad, dus dat ze nu eindelijk zwanger is, is een droom die uitkomt. Toch begin ik het er ook steeds moeilijker mee te krijgen. Ik snap dat een zwangerschap voor een vrouw natuurlijk ontzettend zwaar kan zijn met alle kwaaltjes en hormonen, maar de laatste tijd reageert Sandra zich wel heel erg af op mij. Ik kan niks goed doen en wordt alleen maar afgesnauwd. Ik trek het bijna niet meer.”

Craving

Sandra heeft de laatste tijd veel zwangerschapscravings en heeft trek in de raarste dingen. “Op dit moment heeft Sandra de hele tijd zin in Parmezaanse kaas. Ze eet wel twee blokken in drie dagen. Vandaag vroeg ze me om naar de winkel te gaan om meer Parmezaanse kaas te kopen, ik ging naar 2 verschillende winkels en ik het was overal uitverkocht. Ik was mijn telefoon vergeten, dus ik kon haar ook niet bellen om te vragen wat ze als alternatief wilde. Ik nam daarom cheddar kaas voor haar mee want ik wilde al helemaal niet met lege handen aankomen.”

Ruzie

“Toen ik haar vertelde dat de Parmezaanse kaas uitverkocht was, werd ze ontzettend boos op me. Ze vond dat ik naar meer winkels had moeten gaan en zei mega kwetsende dingen. Ze ging echt te ver, ik bedoel het gaat om kaas! Ik vertelde haar dat ik begrijp dat ze zwanger is en dat haar hormonen alle kanten op vliegen, maar dat dat geen reden is om mij te beledigen. Nu is ze boos en praat ze al een paar uur niet tegen me.” Heb jij advies voor Rick?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De man doet zijn verhaal op het forum onder de naam KeyConversation3110.

Lees ook: ‘Ik heb de vrienden van mijn vrouw uit huis gezet’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels