Fred van Leer vertelt over moeilijke tijd: “Ik werd regelmatig huilend wakker”

Fred

Inmiddels gaat het beter met Fred

Fred van Leer vertelt aan het AD over de moeilijke periode die hij heeft gehad. Een sluimerende burn-out zorgde ervoor dat de nieuwe ‘Say Yes To The Dress’-presentator regelmatig huilend wakker werd. 

Gelukkig gaat het nu beter met de presentator.

Rust houden

Inmiddels is het een aantal maanden geleden dat het zo slecht ging met de presentator dat hij in tranen zijn dag begon. Een sluimerende burn-out was de oorzaak van zijn verdriet en heeft ervoor gezorgd dat hij gedwongen rustiger aan moet doen. Deze zomer heeft hij dan ook twee hele maanden vrij, wat een unicum is voor de drukke presentator. Om zo lang niet bezig te zijn vindt hij niet leuk: “Ik vind het moeilijk, maar het moet. Van mezelf maar ook van mijn psycholoog.”

‘Nee’ zeggen

Deze psycholoog heeft hem uit zijn dal gehaald en mede door hem gaat het inmiddels een stuk beter. “Wat ik ook heb geleerd, is om beter nee te zeggen,” vertelt hij. “Ze vragen me voor de gekste dingen. Zo ben ik al vier keer benaderd voor Expeditie Robinson. Maar no way dat ik een maand zonder eten op zo’n eiland ga zitten. Ik zit liever thuis, daar ben ik het gelukkigst.” Voor velen een verrassing: “Veel mensen denken onterecht dat ik dag en nacht, altijd goedgehumeurd en blij alle jetsetfeestjes afloop.”

Rustig

Maar in de werkelijkheid loopt de presentator helemaal niet alle feestjes in Nederland af. In tegenstelling tot de ‘hysterie’ die hij in zijn programma’s en op sociale media altijd laat zien, is hij in het dagelijks leven een heel rustig iemand die het liefste thuis op de bank zit: “Van de zeven avonden in de week ben ik er vijf lekker thuis. Heerlijk. Maar dat laat ik niet zien op Instagram. Daar zit toch niemand op te wachten?”

Lees ook: Altijd leuk om te zien: dit zijn de ouders van Chantal Janzen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: AD | Beeld: videostill