Ken je Suzanne Balk uit Goede Tijden, Slechte Tijden nog? Zó ziet ze er nu uit!

Suzanne Balk

Suzanne Balk had geen makkelijk soap-leven

Eén van de gezichten van het eerste uur was ze: Suzanne Balk, het personage van actrice Ingeborg Wieten. Van 4 oktober 1990 tot en met 2 maart 2000 speelde Ingeborg de rol van de pechvogel Suzanne, die meerdere zenuwinzinkingen, een verkrachting en gijzeling de verduren kreeg. 

Suzanne groeide niet in de meest ideale omstandigheden op, haar vader was overleden en haar moeder hertrouwde met de autoritaire Rene Thomassen.

Kommer en kwel
Ze vertrekt vroegtijdig van school en valt in de klauwen van professioneel kreng Martine Hafkamp, voor wie ze gaat werken als callgirl. Als ze Peter Kelder ontmoet stopt ze met haar werk als prostituee, maar haar veelbewogen verleden zit de relatie continu in de weg. Alsof ze al niet genoeg voor haar kiezen heeft gekregen wordt ze verkracht door Frits van Houten, die een afwijzing niet kan verteren. Net als het wat beter gaat wordt ze ontvoerd door een gestoorde buurman en door al deze trauma’s beeldt Suzanne zich tijdenlang in dat ze verlamd is. Gelukkig waait dat weer over en wordt ze zwanger van Peter, maar die ziet het niet zitten en vertrekt naar Amerika. Jaren later maakt ook Suzanne met haar -inmiddels twee- kinderen diezelfde keuze en het doek valt voor de rol van Ingeborg.

Ontslagen 
Ingeborg is inmiddels 51 jaar oud en heeft na GTST nog een paar rolletjes in televisieseries gespeeld, maar was voornamelijk actief als stemactrice voor tekenfilms. Onlangs onthulde Ingeborg de échte reden achter haar vertrek bij Nederlands populairste soap: ze was voor de tweede keer zwanger en de uitvoerend producenten zagen het niet meer zitten. “Ze vertelden zonder omhaal dat ze met me wilden stoppen, twee weken later zou het afgelopen zijn. Ik was helemaal beduusd, maar ik moest nog een scène spelen.” 

Een ding is zeker, ze is nog steeds net zo’n mooie dame als toen! Zó ziet Ingeborg Wieten er nu uit:

Ingeborg Wieten

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld Hollandse Hoogte, GTST videostill