Sollicitatiegesprek op de planning? Dan moet je déze kleur dragen!

kleur

Met deze kleur kleding krijg jij sowieso die baan!

Het kan een lastige kwestie zijn; besluiten wat je aan moet trekken op je sollicitatiegesprek. Ga je voor neutraal zwart? Voor kleur om te laten zien dat je wat pit in je hebt? En hoe zit dat met dresscode? Moet je je zakelijk kleden of mag het de laatste tijd ook wel wat meer casual?

Het blijft een lastige kwestie.

Kledingstijl
Allemaal vragen die in je opkomen als je twee uur voor vertrek in je kledingkast zit te staren. Of je zakelijk gekleed moet gaan of je ook best een wat meer casual kledingstijl aan kunt houden is in grote mate afhankelijk van het type bedrijf waar je gaat solliciteren. Probeer je kledingstijl daarom een beetje af te stemmen op het bedrijf zelf. Probeer er wel ten allen tijde netjes en verzorgd uit te zien!

Wat we wel zeker weten, is dat je het beste zwarte kleding kunt dragen tijdens je gesprek. Dit zou namelijk niet saai, maar juist capabel en zelfverzekerd overkomen. Meer dan de helft van de respondenten vindt dat de kleur zwart in vergelijking met andere kleuren het meest capabel, serieus en betrouwbaar overkomt. Op een goede tweede plek staat de kleur blauw; vooral marineblauw wordt als een zeer geschikte kleur voor een sollicitatie gezien.

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: NSMBL | Beeld: Stylecaster