RTL stopt uitzendingen The Voice na aantijgingen seksueel grensoverschrijdend gedrag

RTL noemt de aantijgingen ‘zeer ernstig en schokkend’

RTL heeft zojuist via een persverklaring laten weten de uitzendingen van The Voice of Holland voorlopig op te schorten. Aanleiding hiervoor zijn aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik.

BOOS

De beslissing om The Voice helemaal stil te leggen, is genomen nadat RTL Nederland een brief heeft gekregen van Tim Hofmans programma BOOS. In deze brief zouden de misstanden worden beschreven.

Hoewel er verder niet bekend wordt gemaakt wat de aantijgingen precies zijn, noemt RTL ze in de verklaring “zeer ernstig en schokkend”.

Onderzoek

The Voice of Holland was gisteravond nog op tv te zien, maar het lijkt erop dat deze tweede aflevering van het huidige seizoen voorlopig ook de laatste is. RTL heeft namelijk aangegeven de talentenshow voor nu in ieder geval niet meer uit te zenden.

Daarnaast heeft de zender met de producent van het programma, ITV, afgesproken een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de vermeende misstanden rondom het programma.

Oproepje

Tim Hofman stelt wel vaker wantoestanden aan de kaak met zijn programma BOOS en had het RTL-programma al een tijdje op zijn radar. In augustus 2021 deed hij dan ook een oproepje op Instagram, waarin hij aangaf opzoek te zijn naar mensen die ofwel gewerkt hebben bij, ofwel hebben meegedaan aan een talentenshow, en daar dingen hadden meegemaakt of gezien die niet door de beugel kunnen. Tim Hofman gaf toen ook aan op de hoogte te zijn van meerdere verhalen over ongepast gedrag.

In een bericht dat hij vandaag op Twitter deelde, geeft de BOOS-presentator aan “hier ontzettend lang en zorgvuldig aan gewerkt” te hebben. De uitzending over de misstanden bij The Voice wordt donderdag online gezet. Óf en zo ja, wanneer RTL de The Voice Of Holland weer gaat uitzenden, is niet bekend. Naar verwachting is dat afhankelijk van de uitkomsten van verder onderzoek naar de aantijgingen.

UPDATE

Inmiddels heeft Tim Hofman een update op Twitter gezet. Daarin zegt hij afgelopen week de vermeende daders gesproken te hebben. “Deze zaterdag ontving de redactie een bekentenis en spijtbetuiging van de bandleider van The Voice, Jeroen Rietbergen. Hij heeft laten weten zijn werkzaamheden bij The Voice per direct naast zich neer te leggen.” Jeroen Rietbergen is naast componist en muziekproducent ook al jaren de partner van Linda de Mol.

Hofman benadrukt in zijn Tweet dat het niet alleen gaat om aanklachten tegen Rietbergen, maar ook tegen andere personen binnen het programma.

Bron: NOS | Beeld: www.brunopress.nl