Zus van Céline Dion geeft verdrietige update over de zangeres

Céline Dion

De zangeres heeft geen controle meer over haar spieren

Hoewel Céline Dion jarenlang dé wereldster met een gouden strot was, is ze tegenwoordig niet meer op het podium te zien. De zangeres is helaas ernstig ziek, ze lijdt namelijk aan een zeldzame neurologische aandoening. Hoewel de familie afgelopen zomer nog optimistisch was en hoop bleef houden, lijkt dat inmiddels flink verminderd. De zus van Céline Dion geeft een verdrietige update.

Ernstig ziek

Eind vorig jaar deelde Céline Dion in een emotionele videoboodschap dat het goed mis was. “Onlangs is er een zeer zeldzame neurologische ziekte bij me vastgesteld, die stiff person syndrome heet.” Ze legt vervolgens uit dat deze ziekte de spasmen veroorzaakt waar zij al langere tijd last van heeft.

“Helaas hebben deze spasmen gevolgen voor alle aspecten van m’n dagelijks leven – soms met problemen wanneer ik loop, of doordat ik mijn stembanden niet kan gebruiken om te zingen zoals ik gewend ben”, legde ze daarbij uit. In deze zelfde videoboodschap legde Céline uit dat zij hierdoor ook haar langverwachte Europese tour toch moest cancelen, tot haar grote verdriet.

Afgelopen zomer liet zus Claudette ook al van zich horen in Le Journal de Montreal, en toen was er ook al weinig positiefs te melden. Zo deelde Claudette dat er nog geen medicatie was gevonden die werkte. “Maar hoop houden is belangrijk”, stelde zij toen nog optimistisch.

Verslechtering

Toch lijkt het er nu op dat het steeds slechter gaat met Céline. In gesprek met de Canadese site 7 Jours legt Claudette uit dat Céline geen controle heeft over haar spieren. “Wat mij pijn doet, is dat ze altijd gedisciplineerd is geweest. Ze heeft altijd hard gewerkt. Mijn moeder zei altijd tegen haar: ‘Je gaat dit goed doen.'”

Maar er komt vooral veel angst en onzekerheid kijken bij de ziekte. “De stembanden zijn spieren, en het hart is ook een spier. Dat is wat me grijpt”, onthult Claudette.

Zeldzaam

Er is helaas weinig bekend over stiff person syndrome. De ziekte is bijzonder zeldzaam en daardoor is er nog maar weinig onderzoek naar gedaan. In een eerder interview liet Claudette al weten dat Céline nauw samenwerkt met artsen en experts op het gebied van deze zenuwziekte, maar tot op heden heeft dat dus geen vooruitgang opgeleverd.

In haar recente interview legt Claudette uit dat zowel Céline als de rest van de familie ervan dromen dat de diva weer kan doen wat ze het liefst doet: haar stem laten stralen op het podium. “Maar in wat voor vorm? Ik weet het niet”, aldus Claudette. Het optimisme dat we in haar eerdere interview nog bespeurden lijkt inmiddels dus flink verminderd. Wij blijven hopen dat Céline en haar medische team binnenkort toch een manier vinden om de aandoening onder controle te krijgen.

Lees ook: De mooiste kerstcommercials van 2023 op een rijtje

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Beau Monde, 7 Jours, NU.nl | Beeld: NL Beeld