‘Mijn zus profiteert van mijn dochter en gebruikt haar als oppas’

oppas

‘Ze mocht mee op vakantie, maar blijkbaar alleen om op de kinderen van mijn zus te passen’

Linda* haar oudste dochter Floor mocht vorige week als verrassing met Linda haar zus Paula mee op vakantie naar Spanje. Dit lijkt natuurlijk een mooi gebaar van Paula, maar nu Floor weer thuis is, is Linda erachter gekomen dat ze de hele week op de kinderen van Paula heeft moeten passen in Spanje. Linda vindt dit echt niet kunnen en deelt haar verhaal op Reddit

Vakantie

“Mijn 17-jarige dochter Floor is onlangs uitgenodigd door mijn zus om met haar gezin mee te gaan op vakantie naar Spanje. Ik had er absoluut geen probleem mee. Ik was zelfs een beetje ontroerd dat mijn zus had aangeboden om Floor mee te nemen. Ook was ik een beetje overstuur dat mijn jongere dochters niet waren uitgenodigd, maar ik dacht gewoon dat dat aan hun leeftijd lag. Ik verwacht niet dat mijn zus mijn drie kinderen meeneemt terwijl ze zelf ook drie kinderen heeft waar ze op moet letten, al is het maar voor een week.”

Oppas

“Een paar dagen geleden was ik aan het kletsen met een gemeenschappelijke vriendin van mij en mijn zus Paula, en zij zei iets over hoe aardig het was van Floor om tijdens de vakantie op de kinderen van mijn zus te passen. Ik schrok ervan, want dit was de eerste keer dat ik dit hoorde. Ik belde mijn zus en vroeg of Floor misschien had aangeboden om een oogje in het zeil te houden. Paula zei: ‘Nee, Floor heeft het niet aangeboden, maar ik weet zeker dat ze het geen probleem vond.”

Manipulatie

“Ik vatte dit uiteraard niet goed op. Paula heeft Floor alleen meegevraagd zodat zij op haar kinderen kon passen. Lekker makkelijk! Gratis kinderopvang in de vorm van mijn dochter. Ik heb de situatie aan Floor uitgelegd en gevraagd of zij het leuk vond om op te passen. Floor zei dat ze liever plezier maakte, maar dat ze geen ‘nee’ durfde te zeggen omdat zij immers was meegevraagd op vakantie en voor niks betaalde. Ik vind het een rotstreek van mijn zus” Wat vind jij van de situatie?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam  crthrowaway93.

Lees ook: ‘Ik wilde mijn broer geen geld lenen voor de operatie van zijn hond’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Valeria Zoncoll