Mylène uit frustraties: ‘Mijn man is ontzettend overgevoelig’

man overgevoelig

Elke keer als ze iets aankaart, is hij ontroostbaar

Het is fijn als een man zijn gevoelens uit en zich kwetsbaar durft op te stellen. Maar voor Mylène* is de maat nu echt vol. Ze kan geen normaal gesprek meer met haar partner voeren, of hij raakt compleet overstuur. Ze vraagt op het platform Reddit andere vrouwen anoniem om advies. 

Overgevoelig

”Elke keer als ik een probleem bij mijn partner aankaart, moet ik hem uiteindelijk troosten”, begint Mylène gefrustreerd haar verhaal. ”Ik zal jullie een recent voorbeeld geven. Afgelopen weekend verstapte ik mij terwijl ik op mijn telefoon keek. Ik kwam pijnlijk op mijn voet terecht en zijn eerste reactie daarop was ‘idioot’.” Mylène vertelde haar man dat ze dat gemeen vond, helemaal omdat ze in het openbaar waren. Na een tijdje besefte hij dat het inderdaad een misplaatste reactie was, in plaats van te vragen of alles goed met zijn vrouw ging. ”Hij verontschuldigde zich, maar begon al snel over wat voor slecht mens hij eigenlijk is. Uiteindelijk leidde dit ertoe dat ik hem moest troosten en verzekerde ik hem dat hij gewoon een goed persoon is. Dit is een eenvoudig en klein voorbeeld van wat er gebeurt in grotere, belangrijkere mate”, legt Mylène uit.

Gefrustreerd

Ze vervolgt haar verhaal met: ”Het gebeurt de laatste tijd steeds vaker. Telkens wanneer ik een probleem ter sprake breng of iets opgooi waarvan ik het gevoel heb dat we er samen aan kunnen werken, draait hij het helemaal om.” Hij vertelt zijn vrouw dan dat elk probleem in de relatie zijn schuld is en dat hij haar keer op keer ​​teleurstelt. ”Hij begint dan van allerlei situaties naar boven te halen waarmee hij mij eerder in de steek heeft gelaten. Dingen waar ik totaal niet mee zit.”

Advies

”Ik steun hem graag en ik hou heel veel van hem, maar het probleem is dat de échte issues niet worden opgelost door zijn gedrag”, legt Mylène uit. Ze voelt zich nu ontmoedigd om nog te communiceren met haar man. ”Het is nu zo erg dat ik dingen begin op te kroppen. Gisteravond ontplofte ik al over iets onbenulligs, puur omdat ik alles maar in mij moet houden om hem niet te kwetsen.”

Ze sluit haar bericht op Reddit af met de vraag om advies. ”Heeft iemand iets soortgelijks meegemaakt in een relatie of enig idee waar dit gedrag vandaan zou kunnen komen? Als dit langer aanhoudt, weet ik niet of het goedkomt met ons.”

*Alle namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de  vrouw haar verhaal onder de naam sparklymagicalpanda.

Lees ook: Ik vertelde mijn zoon dat zijn zwangere ex bij ons komt wonen

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels